:

:

TV Most

clock

Mart 11, 2019   13:01

0

238

Slučaj Peconi – Rutoviću više od četiri godine zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je na četiri godine i četiri meseca zatvora Željka Rutovića, a njegovog telohranitelja Neđeljka Mumina na na dve godine i četiri meseca zatvora zbog ranjavanja biznismena Predraga Rankovića Peconija u martu 2017. godine u beogradskom hotelu "Park".

Željku Rutoviću je presuda izrečena u odsustvu jer je od tog događaja u bekstvu i za njim je na snazi crvena poternica, a Neđeljku Muminu je ukinut pritvor.

Rutoviću i Muminu je sud izrekao jedinstvene kazne za krivična dela – nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Ovo je prvostepena presuda na koju i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbe.

Prema optužnici njih dvojica su učestvovali u ranjavanju Predraga Rankovića, koji u ovom postupku ima status oštećenog.

On je ispitan prošle godine na suđenju, ali je naveo da se ne seća ničega od ulaska u restoran, nije se pridružio krivičnom gonjenju optuženih, niti je istakao zahtev za odštetu.

Mumin je delimično priznao krivicu, odnosno da je naneo teške telesne povrede Rankoviću, ali je negirao da je tom prilikom pucao, tvrdeći da je do opaljenja njegovog pištolja došlo usled "guranja i otimanja".

Kategorično je tvrdio da na Rankovića nije pucao ni Rutović.

Incident je zabeležen kamerama hotelskog restorana.

Prema navodima optužnice, Rutović i Mumin su došli u hotel "Park" 22. marta 2017. oko 20.30 i nakon verbalnog sukoba između Rutovića i Rankovića koji je sedeo sa društvom za stolom, naneli su mu teške telesne povrede.

Mumin je optužen da je pištoljem više puta udario Rankovića u glavu i tako ga onesposobio, dok je Rutović potom Rankovića u noge ispalio više projektila, od čega se ovaj našao na podu.

Potom su ga, prema optužnici, zajedno sa još jedim N. N licem udarali flašama i čašama u glavu, a potom pobegli sa lica mesta.

Prilikom incidenta u hotelu "Park", Ranković je upucan u obe noge.

Predrag Ranković je vlasnik Hepi televizije i kompanije "Imvej" u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

Izvor: Танјуг

PeconiRutovićzatvor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva