:

:

TV Most

Foto: Mondo

clock

Februar 19, 2022   19:41

0

137

Smenjen uhapšeni hrvatski ministar Darko Horvat

Hrvatski premijer Andrej Plenković razrešio je večeras uhapšenog ministra građevinarstva, prostornog uređenja i državne imovine Darka Horvata.

Razrešio ga je na lični zahtev, rekao je portparol Vlade, prenosi Indeks.hr.

Paralelno traje ročište na kojem će se odlučiti o pritvoru Horvata. U saopštenju Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) navodi se da je Horvat prvookrivljeni, a drugookrivljena je njegova pomoćnica Ana Mandač.

USKOK je zatražio istražni zatvor u trajanju od mesec dana.

Sumnja se, navodi USKOK, da je po nalogu Horvata njegova pomoćnica u tablicu onih kojima se dodeljuju bespovratna sredstva dodala subjekte koji ne ispunjavaju kriterijume, a Horvat je onda potpisao da im se dodele bespovratni podsticaji.

Među okrivljenima su, prema nezvaničnim informacijama, i bivši ministar Tomislav Tolušić i aktuelni potpredsednik Vlade Boris Milošević, Tolušić kao trećeokrivljeni i Milošević kao šestookrivljeni, ali za to sada nema konačne potvrde, piše Indeks.hr.

Hrvatski ministar Horvat uhapšen je danas, a policija je u saradnji sa USKOK-om pretražila njegovu kuću u Međimurju.

Mesec dana istražnog zatvora za Horvata

Hrvatskom ministru građevinarstva, prostornog uređenja i državne imovine Darku Horvatu određeno je večeras mesec dana istražnog zatvora zbog mogućnosti uticaja na svedoke.

Horvata je u toku večeri razrešio premijer Andrej Plenković na njegov lični zahtev.

Izvor: T a n j u g

Darko HorvatHrvatska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva