:

:

TV Most

Foto: AP

clock

April 23, 2022   9:22

0

117

Snajperista nasumično birao žrtve u Vašingtonu, ranio četiri osobe

Naoružani napadač je u petak otvorio vatru iz snajperskog gnezda u stambenoj zgradi, u blizini jedne elitne škole u glavnom gradu SAD Vašingtonu, i nasumično birajući žrtve ranio je četiri osobe, pre nego što je, neposredno pre upada policije, sebi oduzeo život.

Policija je saopštila da je osumnjičeni, Rejmond Spenser (23) iz predgrađa Ferfaks u Virdžiniji, prvobitno identifikovan sa video snimka koji je postavio na društvenim mrežama, a na kojem se vidi natpis "Pucnjava" i ispaljivanje hitaca sa terase solitera, prenosi Rojters.

Šef vašingtonske metropolitenske policije, Robert Konte, izjavio je na konferenciji za novinare da je video, po svemu sudeći autentičan iako nije sasvim razjašnjeno da li je snimak emitovan uživo ili je postavljen nakon što je snimljen.

Policija je nekoliko sati pre objavljivanja videa objavila bilten sa fotografijama Spensera, u kojima je pisalo da ga traže kao "osobu značajnu za istragu”.

Očevidac je ranije rekao lokalnoj televizijskoj stanici VUSA-TV da je čuo pucnje koji su trajali oko minut i da je video jednu ženu kako istrčava iz zgrade, a za koju se činilo da je pogođena u pucnjavi, te da se za njom istrčale i druge osobe koje su očigledno bile ranjene, prenosi Rojters.

On je kazao da je video druge ljude na ulici kako se skrivaju iza parkiranih automobila i pokazuju prema balkonu odakle su najverovatnije posumnjali da je došlo do pucnjave.

Policija je na Tviteru objavila da su dve muške i jedna ženska povređena osoba zatečene na licu mesta, ali nije opisano njihovo stanje.

Policija Distrikta Kolumbija pozvala je stanovnike u blizini mesta pucnjave da se sklone na bezbedno mesto i saopštila da je u toj oblasti veće prisustvo njenih pripadnika.ž

Kako je saopšteno, pucnjava se odigrala u severozapadnom delu grada, oblasti za koju lokalni mediji navode da se nalazi u blizini škole Edmund Berk, pripremne akademije za privatni koledž.

Univerzitet Distrikta Kolumbija, koji je takođe u blizini, objavio je na Tviteru da je njegov kampus zatvoren, navodi Rojters.

Izvor: T a n j u g

Vašingtonpucnjavasnajperista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva