:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 04, 2023   13:18

0

71

Snažan zemljotres na zapadu Turske

Zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale pogodio je danas zaliv Gemlik u Mramornom moru, nakon čega je usledio potres od 4,5 stepeni, rekao je direktor opservatorije Kandili Haluk Ozener.

Potresi su se osetili u Istanbulu i okolnim provincijama.

Ozener je naglasio da je registrovano gotovo 40 zemljotresa, navodeći da je epicentar aktivan. On je naveo da se oko devet zemljotresa dogodi u Marmari svake godine.

Turski ministar Ali Jerlikaja izjavio je da su svi timovi nadležnih institucija, uključujući Upravu za vanredne situacije (AFAD) upućeni u region pogođen zemljotresom i da prate situaciju, javio je Si-En-En na turskom.

Gradonačelnik Istanbula Davut Gul rekao je da, prema prvim informacijama, nije bilo žrtava, ni štete u zemljotresu koji se osetio u tome gradu.

Evropsko-mediteranski seizmološki zavod saopštio je da je zemljotres jačine 4,9 stepeni Rihterove skale pogodio danas zapadni deo Turske i da je epicentar bio 37 kilometara severozapadno od grada Bursa i 12 kilometara od Mudanje.

Prema podacima AFAD-a, intenzitet zemljotresa je bio 5,1 stepen, a epicentar zemljotresa u Bursi, na dubini od devet kilometara, prenosi Si-En-En Turk.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva