:

:

TV Most

clock

Avgust 06, 2020   11:56

0

166

Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug, razorilo povratničke domove

Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su  juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.

Za sada nema zvaničnih procena materijalne štete, ali su se mnoge porodice tokom dana javile redakciji Radio Goraždevca sa snimcima i fotografijama sa terena.

Povratnička porodica Miletić, iz sela Opraške kod Istoka, živi od poljoprivrede i proizvodnje povrća. Nevreme im je uništilo sve što su ove godine proizveli izjavio je Petko Miletić, javlja Radio Goraždevac.

“Pogodilo nas je jako nevreme praćeno gradom i jakim vetrom. Od siline vetra trem, koji nam služi za skladištenje sena, totalno je uništen, uništeni su krovovi na kućama, grad je apsolutno uništio sve. Put nam je bujica vode bukvalno raznela, tako da je sada neprohodan. Da zlo ne ide samo pre mesec i po dana, 22. juna, bunar nam je presušio tako da konstantno dopremam traktorom vodu za snabdevanje kuće i kućnih potreba i bašte. Bašta je sada uništena i celokupan rad i trud je bio uzalud“, rekao je Miletić.

Miletić je dodao da ne zna šta će dalje da radi i kome da se obrati, jer je sve što je imao i stvorio nestalo u jednom trenu.

Slična situacija je i na pojedinim delovima opštine Klina. U opštini Peć olujno nevreme imalo je blaži oblik, dok je u Goraždevcu usled grmljavine veći deo naselja bio bez struje, a u mnogim domaćinstvima je izgorela bela tehnika.

Izvor: Radio Goraždevac

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva