:

:

TV Most

clock

Februar 16, 2021   11:38

0

156

Sneg iznenadio Atinjane, saobraćaj i struja u prekidu

Neobično jake snežne padavine zabeležene su u grčkom glavnom gradu Atini, a vlasti danas upozoravaju stanovnike, posebno u severnom i istočnom predgrađu da izbegavaju napuštanje domova bez preke potrebe, prenosi AP.

Zdravstvene vlasti saopštile su da zbog nevremena odlažu sve vakcinacije protiv koronavirusa širom regiona Atike koje su zakazane za danas, a zaustavljena je jedna linija atinske pozemne železnice koja delimično ide iznad zemlje do severnih predgrađa, dok je većina autobusa povučena sa ulica glavnog grada iz bezbednosnih razloga, navodi agencija.

Snežne padavine u centru Atine koje su počele juče kasno i nastavile se tokom noći prouzrokovale su isključenja električne energije zbog oborenih dalekovoda koje su gradske službe danas popravljele, a čistači za sneg i kamioni koji su posipali so pokušavali su da obezbede normalizaciju saobraćaja u centru grada.

Sneg, koji je normalna pojava na grčkim planinama i severnom delu zemlje, mnogo je ređi u glavnom gradu, naročito ovakve jače snežne padavine, navodi AP.

Izvor: Танјуг

GrčkaAtinasneg
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva