:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

SAD

clock

Novembar 19, 2022   9:01

0

35

Snežna oluja u Njujorku, najmanje dve žrtve

Zimska oluja sa jakim snežnim padavinama pogodila je delove američke savezne države Njujork, a prijavljena su najmanje dva smrtna slučaja, problemi u saobraćaju i snabdevanju strujom koji se povezuju sa vremenskim nepogodama, dok se očekuje da će se one pojačati tokom vikenda.

 

Snežna oluja iz pravca jezera Iri i jezera Ontario donele su jedan do 1,5 metara ili više snežnih nanosa u nekim oblastima, a vlasti su saopštile da su zabeležena dva smrtna slučaja prouzrokovana srčanim udarima, koji se povezuju sa fizičkim naporima tokom čišćenja snega u pogođenom okrugu Iri, prenosi Rojters.

Zbog niskih temperatura vazduha, prva velika snežna oluja pogodila je region u četvrtak , da bi se dodatno pojačala preko noći na petak, mnogo pre početka zime 21. decembra, a očekuje se prema prognozama Nacionalne meteorološke službe da će padavine potrajati do nedelje.

Do petka uveče, meteorološka služba je prijavila 1,7 metara snežnog pokrivača izmerenog u mestu Orčard Park u okrugu Iri, a nanosi preko jednog metra zabeleženi su na nekoliko susednih lokacija juče popodne, dok je u Bafalu, gradu sa 278.000 stanovnika i drugom po veličini u ovoj američkoj državi izmereno u petak 36 cm snega.

Vlasti u okrugu Iri izvestile su o delimičnom urušavanju zgrade od težine nagomilanog snega u gradu Hamburgu, ali više detalja nije poznato, dok su jak vetar i snegom prekrivene grane drveća i dalekovodi prouzrokovali isključenje električne energije za hiljade potrošača.

Zbog oluje je takođe zatvoren saobraćaj duž njujorške magistrale i na nekoliko drugih velikih auto-puteva.

Svi osim pet, od skoro 80 letova, koji su planirani sa međunarodnog aerodroma Bafalo Nijagara u petak su otkazani, saopštile su vlasti.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva