:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2020   23:00

0

233

Snimali spot na Garavicama; Linta: Neprihvatljivo

Turistička organizacija Bihaća snimila je muzički spot na jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Garavicama kod Bihaća, a predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta osudio je snimanje spota na takvom mestu kao anticivilizacijski i moralno neprihvatljivo.

Miodrag Linta je u saopštenju naveo da je Turističkoj organizaciji Bihaća dobro poznato da su u Garavicama hrvatsko-muslimanske ustaše tokom Drugog svetskog rata ubile više od 12.000 nedužnih srpskih civila.

On je ocenio i da gradska vlast Bihaća snimanjem spota ponižava i vređa srpske žrtve genocida, njihove potomke i čitav srpski narod i širi mržnju i netrpeljivost.

Linta takođe poziva Ministarstvo spoljnih poslova da uputi protest Sarajevu sa zahtevom da se zabrani prikazivanje spota koje je najavljeno za 22.maj i da se pošalje poruka da je, kako kaže, antievroski i moralno neprihvatljivo snimati spot na mestu gde je ubijeno više od 12.000 nevinih Srba.

Linta smatra i da Srbija ima moralnu i nacionalnu obavezu da pokrene inicijativu i pomogne da se uredi Spomen područje Garavice koje je, kako kaže, zapušteno, izraslo u korov i šiblje a kameni stubovi su išarani grafitima i oštećeni gelerima tokom proteklog rata.

On ukazuje i da je sramota što se decenijama ćutalo o ovom masovnom zločinu i pokolju nad nedužnim srpskim civilima, saopštio je Savez Srba iz regiona.

Izvor: Танјуг

GeraviceLinta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva