:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2020   23:00

0

128

Snimali spot na Garavicama; Linta: Neprihvatljivo

Turistička organizacija Bihaća snimila je muzički spot na jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Garavicama kod Bihaća, a predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta osudio je snimanje spota na takvom mestu kao anticivilizacijski i moralno neprihvatljivo.

Miodrag Linta je u saopštenju naveo da je Turističkoj organizaciji Bihaća dobro poznato da su u Garavicama hrvatsko-muslimanske ustaše tokom Drugog svetskog rata ubile više od 12.000 nedužnih srpskih civila.

On je ocenio i da gradska vlast Bihaća snimanjem spota ponižava i vređa srpske žrtve genocida, njihove potomke i čitav srpski narod i širi mržnju i netrpeljivost.

Linta takođe poziva Ministarstvo spoljnih poslova da uputi protest Sarajevu sa zahtevom da se zabrani prikazivanje spota koje je najavljeno za 22.maj i da se pošalje poruka da je, kako kaže, antievroski i moralno neprihvatljivo snimati spot na mestu gde je ubijeno više od 12.000 nevinih Srba.

Linta smatra i da Srbija ima moralnu i nacionalnu obavezu da pokrene inicijativu i pomogne da se uredi Spomen područje Garavice koje je, kako kaže, zapušteno, izraslo u korov i šiblje a kameni stubovi su išarani grafitima i oštećeni gelerima tokom proteklog rata.

On ukazuje i da je sramota što se decenijama ćutalo o ovom masovnom zločinu i pokolju nad nedužnim srpskim civilima, saopštio je Savez Srba iz regiona.

Izvor: Танјуг

GeraviceLinta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?