:

:

TV Most

clock

Maj 04, 2020   13:39

0

206

SNS: Đilas pokušava da izazove sukobe, decu mu niko nije pominje

Sramno je to što Dragan Đilas pokušava da izazove sukobe, nasilje na ulicama i podele koje bi dovele do fizičkih obračuna među građanima, saopštio je sinoć Gradski odbor Srpske napredne stranke i istakao da Đilasovu decu niko nikada nije pominjao, za razliku od dece Aleksandra Vučića, koja su sve vreme bila sredstvo političke borbe.

"SNS podseća javnost da su za Dragana Đilasa i sve njegove najbliže saradnike deca Aleksandra Vučića sve vreme bila glavno sredstvo političke borbe", navodi se u saopštenju te stranke.

"Od toga da Vukanu, koji je još beba, ne treba da bude oprošteno samo zato što mu je otac Aleksandar Vučić, preko Milice kojoj su pretili, nazivali je najpogrdnijim imenima i vređali i to opet samo zato što joj je Aleksandar Vučić otac, do Danila kome su čak i dok se borio sa virusom korona priželjkivali da završi na respiratoru i to opet jer je sin Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju.

Decu Dragana Đilasa niko nije pominjao. Nikada. Dok se, upravo po Đilasovoj komandi, sa Aleksandrom Vučićem obračunavaju pominjući njegovu decu, navodi SNS.

Jedina politika, kako se dodaje, svih iz SzS jesu pretnje svakome ko ne misli kao oni.

Sramno je, ističe gradski odbor SNS, što Dragan Đilas pokušava da izazove sukobe, nasilje na ulicama i duboke podele koje bi dovele do fizičkih obračuna među građanima.

"Aleksandar Vučić se nije bavio nikakvom kampanjom, niti politikom, već isključivo borbom za živote građana Srbije. Nažalost, tako nešto za Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Sergeja Trifunovića i ostale iz SzS ne može da se kaže, jer su upravo oni sve vreme pandemije vodili političku kampanju protiv Aleksandra Vučića, njegove dece i porodice", zaključuje SNS Beograda.

Obradović i Božić: Niko nije napadao Đilasovu decu

Poslanice SNS Marija Obradović i Sandra Božić osudile su danas ono što Đilas izrekao na račun predsednika Srbije, i navele da niko nije napadao Đilasovu decu, dok su, nasuprot tome, godinama deca Aleksandra Vučića jedina izložena napadima.

"Imali smo priliku da vidimo Đilasa u stravičnom performansu, dobro odglumljenoj brizi za svoju decu. Mi smo zabrinuti za svu decu i nije korektno u žaru političke borbe decu deliti na Đilasovu i na Vučićevu. Sva deca su deca Srbije i ne smemo dozvoliti da ona budu politički subjekti", rekla je Božić na konferenciji za novinare u Skupštini.

Ona je navela da se u tom snimku "uz salvu emocija čulo da su Đilasova deca tobože napadnuta".

"Najbitnija je u ovom trenutku istina - da njegova deca nisu bila napadnuta ni na jedan način, da nisu bila predmet bilo kakve vrste napada. Druga istina je da su jedini koji su godinama napadani Vukan, Danilo i Milica Vučić", rekla je Božić.

Božić i Obradović su rekle da ako neko Đilasu viče “lopove”, to nema nikakve veze sa njegovom decom.

Božić je pred novinarima pročitala neke od uvredljivih i vulgarnih komentara na račun predsednika i njegove dece na društvenim mrežama, i upitala da li je bilo ko iz SzS osudio te monstruozne stvari.

"Vučić je jedino molio da mu decu ne stavljaju na naslovne strane. Da li ste ga ikad videli da je svoju decu koristio u dnevnopolitičke svrhe kao što to radi Đilas? Ako ti neko viče 'Đilase lopove', to nije pretnja, to ima drugačiju poruku", rekla je Božić.

Kako je rekla, u nedostatku ideja, podrške, programa, "Đilasu je jedino ostalo da pusti suzu".

Njena koleginica Marija Obradović rekla je da kao majka osuđuje mešanje bilo čije dece u politiku, jer ono što njihovi roditelji čine ili izgovore u politici, ne treba da dotiče decu, da osuđuje napade na decu, ali i, kako kaže, laž koju je Dragan Đilas pokušao da plasira.

"Ovo je nešto novo da vidimo, da roditelji lično zloupotrebljavaju decu u političke svrhe za sticanje političkih poena. To je nešto što ne smemo da dozvolimo", rekla je Obradović.

Ona je ponovila da niko nije napadao decu Dragana Đilasa, nije ih presretao na ulici, dok su deca Aleksandra Vučića svakodnevno na naslovnim stranama i "ni kriva ni dužna, predmet političkog prepucavanja".

"Dobro je što je Đilas pokazao na šta je spreman, da ne preza ni od čega. Puštanje sa razglasa 'Đilase lopove' nije ništa strašnije od 'Vučiću lopove' ili ' Vučiću pederu'. Zašto smo licemerni?", rekla je Obradović.

Kako je rekla, volela bi da posle epidemije na političkoj sceni bude više podrške, solidarnosti, da se svi okrenu programima, a da bude mnogo manje ličnih uvreda, poziva na linč i sukobe.

Navela je da sukobi političkih ideja treba da se vrate u parlament i TV emisije, dok je bilo koja vrsta agresije za osudu, te da će se učiniti sve da te vrste tenzija prestanu ili se svedu na najmanji mogući nivo.

Dodala je i da će, verovatno, ove nedelje biti sednica skupštine, na kojoj će biti ukinuto vanredno stanje, ali i da joj se čini da nas čeka težak period "ako ljudi slični Đilasu budu nastavili da budu licemeri".

Obradović je osudila i napade na novinarku prištinskog Jedinstva Radu Komazec.

Izvor: Танјуг

SNSĐilasVučićBožićObradović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva