:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 02, 2023   15:13

0

64

SNS predala listu i za beogradske izbore, uz 18.836 potpisa podrške

Predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić predao je danas Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" za izbore u Beogradu. 

SNS je prva stranka koja je predala izbornu listu GIK-u, uz 18.836  potpisa podrške građana. 

Prvi na listi za grad Beograd je Aleksandar Šapić koji je posle predaje liste novinarima rekao da će on biti i kandidat za gradončelnika.

Šapić je poručio da će ta lista učiniti sve da se započeti projekti završe.

"Učinimo sve, da sve stvari koje smo započeli, ne samo u poslednjih godinu i po dana, nego i u prethodnih nekoliko godina, nastavimo. Zato i jeste naziv liste Beograd ne sme stane", rekao je Šapić. 

On je dodao da su to veliki kapitalni projekti na nacionalnom nivou, od Ekspa, pored metroa koji je istorijski, preko projekata tunela, izgradnje mostova i rešavanja suštinskih infrastrukturnih kapitalnih stvari za grad Beograd.

Šapić je dodao da će paralelno nastaviti da rade na započetim projektima, a to je potpuna obnova javnog prevoza, proširivanje ulica, socijalni programi i mere koje su donosili.

"Podsetiću vas, posljednjih godini i po dana, donosili smo mere koje možda nijedna gradska uprava u prethodnih nekoliko decenija nije donela. To slobodno mogu da kažem, hrabre mere koje su se pokazale da su i realne, a ne samo hrabre", zaključio je Šapić.

Poverenica SNS za Beograd Ana Brnabić koja je prisustvovala predaji liste rekla je da ta stranka da u prestonici želi da napravi još inkluzivnije društvo koje će omogućiti bolji kvalitet života za sve građane.

"Na našoj listi je prvi put kao predstavnik osoba sa invaliditetom Mihajlo Gordić koji je predsednik Saveza gluvih i nagluvih Srbije, podpredsednik gradske organizacije gluvih Beograda", rekla je Brnabić dodajući da su  prethodnih godina mnogo radili zajedno na unapređenju položaja gluvih i nagluvih osoba, ali i generalno osoba sa invaliditetom, i na gradskom nivou i na nivou čitave Republike Srbije.

Ona je rekla da to pokazuje da SNS želi da Beograd bude još inkluzivniji grad. 

"Da želimo da imamo Beograd koji je otvoren za sve svoje građane. Da napravimo bolji kvalitet života za sve građane, za sve one koji žive u Beogradu. I takođe da želimo da se njihov glas na kraju krajeva čuje, da oni vode politiku inkluzivnosti", poručila je Brnabić.

Ona je navela da su na gradskoj izbornoj listi kandidati dr Jelena Drulović, kao nestranačka ličnost, Arsen Ristić kardiolog, endokrinolog Svetlana Vujović, sportisti Janko Tipsarević, Slobodan Soro, Marko Kešelj, kao i umetnice Iva Štrljić, Sanja  Kerkez, Nataša Tasić Knežević...

Predaji liste prisustvovali su i potpredsednici Glavnog odbora Irena Vujović, Vladimir Orlić, Siniša Mali...

SNS je ranije danas RIK-u predala i listu za parlamentarne izbore.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je juče parlamentarne izbore za 17. decembar, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić lokalne izbore u 65 gradova i opština.

Izvor: T a n j u g

SNSBeogradizborna lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva