:

:

TV Most

clock

Avgust 08, 2019   16:16

0

193

SNS Šabac: Vlast u Šapcu priznala nezavisnost Kosova

Gradski odbor SNS u Šapcu saopštio je danas da su odbornici te stranke napustili sednicu lokalnog parlamenta, jer se na dnevnom redu našao dokument kojim se "priznaje nezavisnost Kosova".

SNS navodi da je trebalo da se odbornici izjasne o dokumentu na osnovu kog se iz budžeta grada Šapca izdvaja 10.000 evra za sadnice jagode namenjene poljoprivrednicima u kosovskometohijskoj opštini Peć.

"U dokumentu koji se našao pred odbornicima jasno piše da pomoć grada Šapca ide opštini u ''zemlji Kosovo'', i dalje se navodi da je ''ova inicijativa prva te vrste između dve zemlje''. Aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović ući će u istoriju kao prvi Srbin koji je nedvosmisleno priznao lažnu državu Kosovo", navode naprednjaci.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima SNS podseća da je Zelenović jedan od lidera političke organizacije "Savez za Srbiju" i da je "učinio ono što nijedan Srbin nije još od bitke na Kosovu".

Navode i da građanima koji žive na Kosovu i Metohiji treba pomoći, ne sa 10.000 evra, već sa mnogo većim iznosom, ali da je za šabačke naprednjake neprihvatljivo da se Kosovo pominje kao država.

"Gospodine Zelenoviću, dokument sa ovim tekstom poturili ste odbornicima da ga odobre i pritom ste se pravdali da niste ovim priznali lažnu državu Kosovo, već je to uradila država Austrija sa čijom nevladinom organizacijom na ovom projektu sarađujete", kažu u šabačkom SNS i dodaju da su izašli iz sale jer nisu želeli da učestvuju u "još jednom Zelenovićevom igrokazu".

Gradonačelniku Šapca SNS poručuje da će o tome šta njegovi sugrađani misle o takozvanoj ''prvoj saradnji između dve zemlje'', oni to reći na proleće naredne godine, te zaključuju da je sada svima jasno čije interese zastupa aktuelna vlast u Šapcu.

Izvor: Танјуг

KiMSNSŠabac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva