:

:

TV Most

clock

Jul 09, 2020   13:25

0

120

SNS: Srbija se izborila i sa većim izazovima, i sa ovim će

Funkcioneri Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, Irena Vujović, Milenko Jovanov i Bojan Stević najoštrije su danas osudili vandalizam, upad u parlament, napad na policiju, a u tome su im se pridružili i odbori SNS iz Šapca i Knića.

Takođe, svi oni poručuju da pristojna, demokratska Srbija neće ustuknuti pred huliganima i batinašima i uvek će biti i stanju da sačuva mir i stabilnost i zaštiti građane i imovinu.

Vladimir Orlić član Predsedništva SNS navodi da u Srbiji nema čoveka ravnodušnog pred jezivim scenama "fašističkog divljanja, malobrojnih ekstremista namerenih da u pokušaju juriša na institucije unište sve što im se nađe na putu".

"Pokušaje da se nasiljem zemlja baci na kolena, njen život zaustavi, institucije uzurpiraju i izazove zdravstveni kolaps, pristojna Srbija odbacuje sa gnušanjem. Ona je svesna koliko je sebe uložila u to da državu izgradimo, osnažimo i unapredimo, i ne dozvoljava da sve ono teškom mukom postignuto neodgovorni sruše i razvuku kao plen”, naveo je on.

Po rečima Orlića, zabrinuta, tiha ali odlučna i odgovorna većina, treba da zna da će država umeti da se izbori i sa tim izazovom kao što je umela da se nosi i sa mnogo opasnijim problemima od bezumne neodgovornosti ekstremne manjine sa margine.

U Srbiji neće, kako dodaje, prevagu moći da odnese nasilje i razaranje, ma koliko bilo politički instruisano i vođeno od nezasitih partija bivšeg režima, ma koliko podržano od kriminalnih i obaveštajnih struktura iz okruženja, ili zloupotrebljeno od onih koji Srbiji ne želi dobro.

Vujović, članica Predsedništva SNS, ocenila je da je očigledno da se radi o dobro organizovanom, agresivnom političkom protestu koji nema nikakve veze sa koronavirusom, već ima za cilj nasilno preuzimanje vlasti.

Poražavajuće je to što, kako kaže, neki brutalno nasilje i vandalizam pokušavaju da predstave kao miran građanski protest. Pristojni gađani nezadovoljstvo ne bi izražavali paljenjem i uništavanjem grada, rekla je ona i dodala da je strašno to što lažne političke elite čija su ideologija i program nasilje, a cilj vlast bez izbora, ne odustaju od, kako kaže, bolesnih političkih ambicija i pokušaja destabilizacije Srbije, dovodeći u opasnost i zdravlje svih građana.

Milenko Jovanov potpredsednik GO divljanje je ocenio kao strašno i nezabeleženo fašističko nasilje koje se događa uz očiglednu medijsku, političku, a sada je, kako dodaje, već jasno i uz inostranu podršku,

Po njegovim rečima, svakome u Srbiji treba da bude jasno da je divljanje i nasilje pravi cilj bojkota izbora i plan onih svesnih da na izborima nemaju šta da traže ali žele vlast po svaku cenu.

Jovanov je naglasio da je država pokazala da neće dozvoliti realizaciju tog scenarija - zločinačkog prema sopstvenoj državi i narodu i da će se izboriti sa svim izazovima i očuvati mir, stabilnost i bezbednost.

Jovanov ocenjuje i da ta "rulja" i njihove kolovođe, svakako ne predstavljaju većinsku, pristojnu Srbiju već razuzdanu manjinu koja nasiljem želi da nadomesti nedostatak političke podrške.

Tim povodom zamolio je "većinsku Srbiju", kako dodaje, one tihe, mirne i pristojne ljude, koji vole Srbiju i sa tugom prate kako “neki sa sladostrašćem i uživanjem pokušavaju da je unište i bace u blato”, za smirenost i suždržanost.

Stević, član GO kaže da su grđani imali prilku da vide besramno uništavanje zemlje, dok se ceo svet bori sa virusom, te da grupa nasilnika i vandala pokušava da sruši sve što je vlast osam godina mukotrpno gradila.

Poručio je da će se Srbija koja jeste mala, ali je jaka država, izboriti sa vandalizmom i stati na put svakom ko je pomislio da će na nasiljem postići bilo koji cilj.

I Odbor Knić sudio je divljanje huligana i od države i zatražio da odlučno reaguje i spreči rušenje Srbije, Šabački SNS kaže da deo sinhronizovanih nasilnih akcija uključuje i napad na njihove prostorije, što je, kako ocenjuju, jasan pokušaj provokacije, na koju neće odgovoriti, jer veruju u institucije sistema, u zakon i državu, koja će zaštititi mir i stabilnost.

Izvor: Танјуг

SNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva