:

:

TV Most

clock

Novembar 05, 2020   15:38

0

79

SNS: Zakon važi za sve, pa i za Boška Obradovića

Gradski odbor SNS u Beogradu u današnjem saopštenju navodi da lider Dveri Boško Obradović pokušava da se abolira od ikakve odgovornosti i da predstavi sve prekršajne i krivične postupke koji se protiv njega i njegovih članove vode kao politički progon.

"Istina je da nasilje nikome ne donosi ništa dobro i došlo je vreme da Obradović to shvati. Šta god da pokuša, neće od sebe napraviti žrtvu, jer takvo nerazumno i siledžijsko ponašanje nije viđeno", navodi SNS u saopštenju.

Kažu da Obradović više nema poslanički imunitet i da sada za svoja "nedela" treba da odgovara.

"Obradović misli da zakon treba da važi za sve građane, ali ne i za njega", navodi SNS.

Dodaju da će on ostati upamćen po čupanju saobraćajnih znakova, po upadu u RTS sa motornom testerom, po napadima na žene, nasilnim ulascima u institucije i njihovom skrnavljenju, ali i po fizičkom napadu i ugrožavanju života poslanika Marijana Rističevića...

Naime, Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je u toku "sudski progon" tog pokreta koji, kako kažu, vrši vlast, jer su u toku prekršajni i krivični postupci protiv 20 članova i pristalica Dveri, među kojima je i predsednik, kao i predsednik i potpredsednik Izvršnog odbora Dveri.

U pitanju su, navode Dveri, sudski postupci u vezi sa vezani za izborima u Lučanima 2018. godine i protestima u Beogradu 2019. i 2020. godine.

Dodaju i da pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu 17. novembra počinje sudenje Obradoviću i još trojici članova Dveri za nasilničko ponašanje nad Zlatiborom Lončarom i Marijanom Risticevićem, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Izvor: Танјуг

SNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva