:

:

TV Most

clock

Jul 01, 2020   15:17

0

62

SNS: Zelenović preko GIK pokušava da opstruiše izbore

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac optužio je bivšeg gradonačelnika Nebojšu Zelenovića za "skandalozne pritiske" na Gradsku izbornu komisiju Šabac, a u nameri da spreči odvijanje izbornog procesa u skladu sa zakonom.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima SNS Šapca navodi da je danas održana još jedna sednica Gradske izborne komisije koja je odlučila o raspisivanju ponovljenih izbora na 27 biračkih mesta iako je to, kako kažu, predviđeno odlukom Upravnog suda.

Ponovljeni izbori, naime, kako tvrde, moraju biti održani 7 dana od dana utvrđivanja nepravilnosti.

"Izmišljanje razloga da se izbegnu zakonske obaveze i izigra ne samo izborna procedura, već očigledno i volja građana postala je specijalnost predsednika GIK-a Budimira Pavlovića, koji po nalogu Nebojše Zelenovića na sve moguće načine sprečava ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta", upozorava SNS.

A, kako navode, suština je u tome Suština da preko GIK Zelenović na sve načine pokušava da spreči kraj izbornog procesa, u želji da što duže, protivno volji naroda, ostane na vlasti".

"Zelenović kontinuirano, od momenta kada je video sa koliko velikom razlikom ga je pobedila Srpska napredna stranka, pokušava da prvo poništi, a sada i odloži ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta", navedeno je u saopštenju.

SNS kritikuje Zelenovića da zloupotrebljava položaj gradonačelnika na kojem je, kako kažu, samo još formalno, jer su mu Šapčani rekli jasno "ne" na izborima 21. juna.

"Rekli su NE pljački, uništavanju svog grada, korupciji, nepotizmu i činjenici da su Dušan Petrović i Nebojša Zelenović umislili da je Šabac njihov. Istovremeno, Šabac je rekao DA budućnosti, razvoju i prosperitetu na čelu sa Srpskom naprednom strankom", poručuje SNS.

Kako navode, izmešu NE Zelenoviću i DA Srpskoj naprednoj stranci stoji 12 hiljada glasova Šapčana, a Zelenović bi sada "kršeći zakon i izborne procedure pokušava da odloži izbore na 27 biračkih mesta".

GO SNS zahteva strogo poštovanje zakona, izborne procedure i slobodno iskazane narodne volje, zahteva ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta u zakonskom roku, a sve Šapčane s pravom glasa poziva da i na te izbore izađu i pobedu srpskih naprednjaka učine još većom i ubedljivijom.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva