:

:

TV Most

clock

Decembar 06, 2019   13:41

0

237

SO ZVečan: Priština Srbima i svim građanima KiM oduzima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja

Odbornici I gradonačelnik SO Zvečan Vučna Janković, na današnjoj vanrednoj sednici, oštro su osudili prvostepenu odluku da se Ivanu Todosijevicu, zato sto je izrekao istinu, odredi kazna od 2 godine zatvora.

Ovom odlukom Priština Srbima i svim građanima južne srpske pokrajine oduzima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, istaknuto je na sednici.

„Skupština opštine Zvečan ne podržava ovakvu odluku prištinskog suda i smatra da su ovakvom presudom ugrožena osnovna ljudska prava svakog građanina na Kosovu i Metohiji i prema tome svako ko govori ono što nije u skladu sa političkom voljom Prištine odgovaraće pred sudom“, rekla je  Biljana Jaredić, predsednik Skupštine opštine Zvečan.

Ona je dodala da je ovakva presuda i za međunarodnu zajednicu presedan jer je sloboda govora garantovana svim međunarodnim pravnim aktima.

„Skupština opštine Zvečan želi da poruči, ne samo da ova odluka nije pravna, već da je ovakva odluka suda u stvari politička kojom se širi verska netrpeljivost, netolerancija i naravno u svim opštinama sa srpskom većinom širi se strah. Bojimo se da će ovakav vid presude imati uticaj na našu bezbednost, ostanak i opstanak na ovim prostorima“, rekla je Jaredić.

Odbornici Skupštine opštine Zvečan podržavaju odluku Srpske liste i poručuju da će i oni napustiti svoja radna mesta ukoliko nepravična i nezakonita presuda Ivanu Todosijeviću ne bude ukinuta.

Izvor: TV Most

KiMSO ZvečanTodosijevićpresuda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva