:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Novembar 12, 2019   14:58

0

150

SO Zvečan: Usvojen Memorandum o izgradnji Sigurne kuće

Usvajanje sadržine Memoranduma o međuopštinskoj saradnji za osnivanje Sigurne kuće i formiranje komisije za izmene pravilnika o saradnji opštine Zvečan sa selima, naseljima i gradskim četvrtima bile su glavne teme današnje, desete po redu, sednice Skupštine opštine Zvečan.

„Danas je završena deseta redovna sednica Skupštine opštine Zvečan, a raspravljalo se o izmenama pravilnika o saradnji opštine Zvečan sa selima, naseljima i gradskim četvrtima, jer je promenjeno administrativno uputstvo pa pravilnik koji već imamo moramo u zakonskom roku zameniti“, rekla je za Kosovo Onlajn predsedavajuća Skupštine opštine Zvečan Biljana Jaredić.

Ona je istakla da je na sednici bilo reči i o sadržini Memoranduma o međuopštinskoj saradnji za osnivanje Sigurne kuće.

„Odbornici su podržali samu sadržinu Memoranduma i sada čekamo da četiri gradonačelnika na severu Kosova potpišu taj memorandum koji reguliše odnose samog grada i funkcionisanje Sigurne kuće koja će unaprediti socijalne usluge najugroženijoj kategoriji stanovnika na severu“, rekla je Jaredić.

Neizbežno pitanje o kojem su odbornici razgovarali bila je i bezbednosna situacija u ovoj opštini, a izveštaj su podneli i čelni ljudi policijske stanice u Zvečanu.

„Bezbednosna situacija na severu je već godinu dana, od uvođenja taksi, poljuljana i naši građani žive u neizvesnosti. Tu su česta hapšenja, upadi ROSU jedinica bez najave, hapšenja predstavnika policije uz prekomernu upotrebu sile. Smatramo da postoje i drugi načini kako neko ko krši zakon može da se kazni, uhapsi i privede pravdi, a ne na način kojim se uznemiravaju građani i deca“, zaključila je Jaredić.

Sednici, koja je održana u opštinskim prostorijama u Zvečanu, prisustvovali su i predstavnici međunarodnih institucija, ministarstva administracije i lokalne samouprave i nevladinog sektora.

Izvor: Kosovo Online

SO Zvečan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva