:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Jul 04, 2019   10:02

0

286

Šojgu otkrio uzrok požara na ruskoj podmornici

Glavni razlog za incident na podmornici za istraživanje ruske mornarice je požar u odeljku za akumulator, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom.

„Utvrđen je osnovni uzrok incidenta – to je požar u odeljku za akumulator, a onda se proširio“, rekao je Šojgu, prenosi pres-služba Kremlja.

Nuklearni pogon podmornice je u operativan, dodao je Šojgu. Do sada se nije znalo da je podmornica uopšte opremljena nuklearnim sistemom.

„Nuklearni pogon na ovoj podmornici potpuno je izolovan i bez ljudstva. Takođe, posada je preduzela sve neophodne mere za zaštitu postrojenja i ono je potpuno operativno“, objasnio je Šojgu.

On je dodao da se nada da će se podmornica za kratko vreme potpuno osposobiti za rad.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 1. jula u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici došlo do požara koji je odneo živote 14 mornara. Istražni komitet Rusije je počeo proveru u vezi sa svim okolnostima pogibije mornara. Putin je u utorak naložio ministru odbrane Sergeju Šojguu da lično ode u Severomorsk i sasluša izveštaje o uzrocima incidenta, kao i da pomogne i pruži podršku porodicama poginulih mornara. Šojgu je jutros stigao u Severomorsk, gde je održao sastanak sa članovima komisije za utvrđivanje uzroka požara.

Izvor: Sputnik

Rusijapodmornicanuklearni pogonŠojguPutin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva