:

:

TV Most

Foto: RTRS

clock

Jun 07, 2022   10:11

0

171

Sokolac prvi put domaćin deci sa Kosova i Metohije

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov sastaće se sutra sa načelnikom sokolačke opštine Milovanom Bjelicom, rukovodstvom Osnovne škole "Sokolac" i porodicama koje će 25. juna primiti 46 dece iz sela Parteš i Pasjane.

Arlov je ranije rekao Srni da opština Sokolac prvi put učestvuje u projektu "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske", ovog puta desetom jubilarnom, od 25. juna do 2. jula.

"U okviru ovog projekta doći će oko 600 dece, nastavnika, dece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me" sa Kosova i Metohije, kao i jedan autobus srpske dece iz Gline sa Banije", kaže Arlov.

On je naveo da žele da upoznaju porodice sa Sokoca koje će primiti decu sa Kosmeta i da im zahvale na učešću u projektu, kao i rukovodstvu škole i opštine.

Bjelica je rekao Srni da je sve spremno za drage goste, da će roditelji sokolačkih osnovaca primiti 46 dece, a da će lokalna uprava obezediti smeštaj za nastavnike i prateće osoblje u jednom od ugostiteljskih objekata sa smeštajnim kapacitetima u gradu.

Direktor Osnovne škole "Sokolac" Đorđe Rajić izrazio je zadovoljstvo što su se roditelji rado odazvali pozivu i što će Arlov sutra razgovarati sa njima o projektu "Spojimo decu Kosva i Metohije i Republike Srpske".

Ove godine deca sa područja celog Kosmeta biće smeštena sedam dana u 450 porodica svojih vršnjaka širom Republike Srpske, i to iz Prijedora, Banjaluke, Gradiške, Prnjavora, Čelinca, Broda, Šamca, Pelagićeva, Doboja, Bijeljine, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva i Trebinja.

Izvor: RTRS

Milorad ArlovSokolacRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva