:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2022   15:03

0

155

Šolc sa Vučićem i Kurtijem u Berlinu ove jeseni

Ambasada Nemačke u Prištini potvrdila je da je kancelar Olaf Šolc započeo pripreme za razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem ove jeseni, u okviru Berlinskog procesa u Berlinu.

„Ove jeseni, u okviru Berlinskog procesa, kancelar Šolc će pozvati obe strane, sa ciljem daljeg olakšavanja dijaloga. U toku su pripreme za ovaj sastanak”, rekli su iz Ambasade Nemačke za prištinsku Gazetu Ekspres.

Važno je, kažu, da se "obe strane konstruktivno angažuju i rade na prihvatljivom rešenju".

"Još jedna eskalacija sa blokadama puteva i nasilnim protestima nikome nije u interesu. Umesto toga, neophodan je sveobuhvatan i stabilan sporazum između dve strane, koji će otključati evropsku perspektivu za obe države i doprineti regionalnoj bezbednosti“, naveli su iz Ambasade Nemačke, prenosi Ekspres.

Inače, Nemačka podržava jednostranu odluku Prištine o registarskim tablicama i dokumentima tvrdeći da je to u skladu sa postojećim sporazumima.

„Jasno je da se mere moraju sprovoditi na način da se ne stvaraju nove tenzije. Stoga je fokus sada na konstruktivnom angažovanju u razgovorima koji su u toku“, kažu u Ambasadi Nemačke.

Izvor: T a n j u g

KiMŠolcVučićKurtiBerlinski proces
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva