:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2023   13:52

0

231

“Solidarnost za Kosovo” donirala medicinske aparate i opremu GAK KBC Priština

Humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo” donirala je medicinske aparate i opremu Ginekološko-akušerskoj klinici KBC Priština u Gračanici. U okviru pomoći za Ginekološko – akušersku kliniku, koju je obezbedila i donirala humanirana organizacija koju vodi Arno Gujon, pored opreme i medicinskih sredstava, nalazi se i topli sto koji je od značaja za ovo odeljenje, kao i sterilizator i drugi značajni aparati.

Otac Srđan Stanković, ispred Kancelarije za dobrotvorni rad Eparhije raško-prizrenske istakao je da je velika radost i čast što Eparhija raško-prizrenska nastavlja uspešnu saradnju sa organizacijom “Solidarnost za Kosovo”.

"Ove godine je posebna čast što je ova organizacija izabrala tri porodilišta na Kosovu i Metohiji, u Gračanici, Pasjanu i Kosovskoj Mitrovici da donira izuzetno vrednu i važnu opremu. To je pokazatelj da naši prijatelji iz Francuske i širom Evrope ulažu u život Srba na Kosovu i Metohiji, što je zapravo i naša budučnost. To nas raduje, kao i svi ostali humanitarni projekti", rekao je otac Srđan.

Milovan Simijonović, ispred humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” naglasio je da je ukupna vrednost ove donacije 110 000 evra.

"Ovo nije prvi put da “Solidarnost za Kosovo” pomaže zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji. Prošle godine pomogli smo kovid bolnicu u Lapljem Selu, ta donacija je bila vredna preko 50 000 evra. Pomogli smo i mnoge Domove zdravlja, ambulante, kao i bolnice u Pasjanu i Mitrovici. Sve smo to uspeli da uradimo uz pomoć naših 12000 donatora u Francuskoj. Cilj ovog projekta je da se naše bebe rađaju u lepšim i boljim uslovima", rekao je Simijonović.

Doktorka Slavica Majdevac, načelnik Odeljenja neonatologije Ginekološke-akušerske klinike izrazila je veliku zahvalnost organizaciji “Solidarnost za Kosovo”.

"Za nas je najveća donacija topli sto, dobili smo pored toga infuzivne pumpe, suvi sterilizator, tako da će to omogućiti našim bebama topliji i sigurniji dolazak na ovaj svet, a nama će omogućiti da se bavimo njima bez dodatne brige o opremi koju nismo imali", naglasila je dr Majdevac.

U Ginekološko-akušerskoj klinici u Gračanici od početka ove godine rodilo se 25 beba, a s obzirom da se u narednom periodu očekuje još porođaja, donirana oprema biće od velikog značaja.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMSolidarnost za KosovoGAK KBC PrištinaGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva