:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2022   19:20

0

132

SP: Dominik Livaković odbranama odveo Hrvatsku u četvrtfinale

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je danas, na stadionu "Al Janoub", selekciju Japana u osmini finala Mundijala nakon boljeg izvođenja penala (3:1), pošto je rezultat bio nerešen (1:1) posle 120 minuta igre.

Gol za Hrvatsku, tokom regularnog dela, postigao je Ivan Perišić u 51. minutu, dok je za Japan gol postigao Daizen Maeda u 43. minutu.

Selekcija Japana je bolje otvorila utakmicu i u uvodnim minutima diktirala tempo igra. Za razliku od utakmica u grupnoj fazi, Japanci su sada igrali iz poseda i nisu se povlačili na svoju polovinu. Šogo Taniguči je u 3. minutu imao odličnu šansu da postigne gol posle akcije svog tima ali je šutirao pored leve stative.

Hrvatska je postepeno preuzimala posed lopte i samim tim inicijativa je bila na njenoj strani. U 8. minutu Ivan Perišić je šutirao u golmana Suicija Gondu i time propustio da kruniše golom odličnu polukontru svoje ekipe.

Foto: T a n j u g/AP

Usledila je organizovanija igra Japana koji je u 41. minutu mogao da povede preko Daićija Kamade ali njegov šut je zamalo pogodio prečku i završio u gol autu.

Dobru igru Japanci su krunisali dva minuta kasnije kada je na loptu u šesnaestercu nalaeto Daizen Maeda i bez problema je sproveo u gol Hrvatske.

Drugo poluvreme je reprezentacija Hrvatska otvorila organizovanije i sa više igre na polovini Japana. U 51. minutu Ivan Perišić je sjajno ispratio centrašut Dejana Lovrena i glavom pogodio za 1:1. Obe selekcije igrale su napadački u nastavku, igralo se od šesnaesterca od šesnaesterca ali bez golova.

Nakon 90 minuta nije bilo pobednika, tako da su igrani produžeci u kojima smo videli istu igru kao i tokom cele utakmice. Japan je pokušavao da napada preko polukontri ali svi šutevi su završavali pored gola ili u rukama Dominika Livakovića.

Pošto je rezultat ostao nepromenjen posle produžetaka, usledili su penali. 

Tada na scenu stupa Dominik Livaković koji brani penale Takumi Minaminu, Kaoru Mitomu i Maji Joshidi. Jedino je Takuma Asano bio precizan sa bele tačke. Za Hrvatsku su bili precizni Marcelo Brozović, Nikola Vlašić i Mario Pašalić, dok je samo Marko Livaja promašio penal.

Hrvatska u četvrtfinalu čeka bolju ekipu iz utakmice Brazila i Južne Koreje, koja se igra večeras od 20 časova.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

fudbalKatarSvetsko prvenstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva