:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2022   13:12

0

107

Spahiu: Ako SAD odustanu od Kurtija slede izbori na Kosovu

Povodom posete premijera Kosova Aljbina Kurtija Sjedinjenim Državama, politički analitičar Nedžmedin Spahiu izjavio je za Kosovo onlajn da će poruke koje odande bude doneo zavisiti od toga s kim će se se još sastati do kraja boravka, ali da je glavna američka poruka svakako da dijalog Beograda i Prištine što pre treba okončati.

Nakon više najava i odlaganja premijer Kosova Aljbin Kurti je od prošlog vikenda u SAD, gde je do sada razgovarao sa zvaničnicima pojedinih velikih kompanija, koje je pozvao da ulažu na Kosovo. 

Na pitanje šta građani Kosova mogu da očekuju i koja će poruka biti poslata iz SAD, analitičar Spahiu kaže da sve zavisi od toga s kim će se Kurti sastati do kraja posete.

"Zavisi koga će sresti do kraja posete SAD, ali verujem da je poruka koja dolazi iz SAD ta da mora što pre da se okonača dogovor sa Beogradom, i da je sada najpovoljnije vreme da se to uradi. Ipak, zavisi koliko će on shvatiti tu poruku i dokle će umeti da je sprovede", kazao je Spahiu.

Na pitanje da li možemo da očekujemo nove izbore na Kosovu, Spahiu kaže da sve zavisi od Kurtija kako se postavi prema dijalogu Beograda i Prištine.

"Za sada neće biti izbora, ali sve zavisi kako će se Kurti postaviti prema dijalogu sa Beogradom. Ukoliko Amerikanci vide da ima nešto kod njega što vuče napred, on će nastaviti svoj mandat, ukoliko odustanu od njega, slede nam izbori", zaključio je Spahiu.

Izvor: Kosovo online; Foto: T a n j u g

KiMSpahiuSADKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva