:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Oktobar 18, 2019   17:36

0

204

Spahiu: Kurtijeve izjave u službi stvaranja bolje pregovaračke pozicije sa Srbijom

Kosovski analitičar Nedžmedin Spahiu ocenio je danas da je izjava lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da će Vlada Kosova koju on bude vodio iskoreniti prisustvo Srbije na severu Kosova, sticanje bolje startne pozicije za pregovore sa Srbijom.

“Kurti zauzima bolju startnu poziciju za pregovore sa Srbijom, zbog toga daje takve izjave”, rekao je Spahiu u izjavi za Kosovo Onlajn.

Spahiu ističe, da je poznat Kurtijev stav i njegova politika protiv privatizacije i da će on nastojati da Trepča bude u državnim rukama.

“Kurti će svakako nastojati da Trepča bude u državnim rukama, da li će to postići i do koje mere, ostaje nam da vidimo”, rekao je Spahiu.

Komentarišući da će Kurti na sastanku sa premijerom Albanije Edijem Ramom dogovoriti saradnju “kao nikada pre toga”, Spahiu je mišljenja da će Kurti pogoršati odnose Kosova i Albanije.

“Mislim da će Kurti pogoršati odnose Kosova i Albanije, dok je bio u opoziciji njegovi nastupi u vezi Albanije su bili zabavni, ali to neće biti isti slučaj ako bude na poziciji premijera, jer će tamošnji politički establišment, to doživeti kao mešanje u unutrašnje stvari Albanije”, rekao je Spahiu.

Izvor: Kosovo online

KiMNedžmedin SpahiuKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva