:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2022   21:18

0

70

Spajić: Izbori su najpošteniji izlaz iz trenutne krize

Crnogorski ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić izjavio je večeras da su izbori rešenje za izlazak iz trenutne poltičke krize, ističući da premijer Zdravko Krivokapić i on neće formirati politicku partiju dokle god traje mandat aktuelne Vlade.

Spajić je za Tanjug TV rekao da su novi izbori najpošstenije rešenje za izlazak iz trenutne situacije i smatra da bi se tu videlo šta građani Crne Gore stvarno žele.

On je dodao da je premijer Krivokapić obećao da neće formirati nikakvu političku partiju dok traje aktuelna crnogorska Vlada, što ni Spajić, kako je rekao, kao deo njegovog tima, neće učiniti, ali da ako padne Vlada ostavljaju takvu mogućnost.

Crnogorski ministar je mišljenja i da nacrt Temljenog ugovora koji je usvojila Vlada predstavlja najbolje moguće rešenjeu ovom trenutku koje ide na korist svima.

Spajić je naglasio da je ekonomski gledano, decembar u Crnoj Gori bio uspešan, posebno je istakao naplatu poreza i najuspešnije rezultate, a takođe je pomenuo da su izglasani reformski program „Evropa sad“ i budžet uz dostozanje zavidnog konsenzusa parlamentaraca.

On smatra da je trenutno, kako je rekao, „politikanstvo“ zbog toga nepotrebno, jer su u Crnoj Gori, prema njegovim rečima, posle više decenija bile dominantne životne teme koje zaokupljuju građane, o platama, rastu ekonomije, o boljem životu, a da se sada nameću one o podelama i nacionalizmu.

Pojedini političari koji su pobornici manjinske vlade su po Spajiću pokušali da zloupotrebe međunarodnu zajednicu i da predstave kako se projekat „Evropa sad“ navodno protežira spolja, a on je mišljenja da se taj projekat nikada ne bi usvojio da nije bilo većeg pritiska naroda na poslanike da se ta reforma prihvati.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva