:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2021   12:46

0

237

Španci ignorišu tzv. Kosovo

Poslednjih nekoliko dana bili smo svedoci rasprave na relaciji Madrid – Priština. Kako Španija nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine, a mora da igra sa selekcijom sa te teritorije zbog UEFA pravila, i dalje se vode igrice.

Posle pobune iz Prištine da im Španci neće dati isti tretman kao što imaju druge zemlje, usledile su "packe" Španiji sa najviših instanci – od MOK-a, FIFA i UEFA.

Kako nisu imali izbora, Španci su primorani da se ponašaju u skladu sa onim što su priznale pomenute tri organizacije, ali i dalje imaju svoje metode.

Do sada su za predstojeću akciju, na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, davali tako što su najavljivali mečeve sa Grčkom, Gruzijom i teritorijom Kosova, a sada se to promenilo.

Da bi ispali politički korektni, kako se to popularno kaže na ovim prostorima, jednostavom su zaobišli da tzv. Kosovu daju bilo kakav značaj.

Tako se na spisku pozvanih igrača od selektora Luisa Enrike ne navodi za koju je utakmicu, što su po pravilu ranije radili, već samo da je za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Enrike je za ovu akciju pozvao četvoricu debitanata – Barseloninog tinejdžera Pedrija, golmana Brajtona Roberta Sančesa, Pedra Pora iz lisabonskog Sportinga, gde je na pozajmici iz Mančester sitija, kao i Brajana Gil iz Eibara, takođe na pozajmici iz Sevilje.

Izvor: B 92

fudbalSvetsko prvenstvoKatar 2022kvalifikacijeŠpanijaKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva