:

:

TV Most

Foto: Tanjug (AP Photo/Manu Fernandez)

clock

Decembar 21, 2018   11:58

0

157

Španska vlada zaseda u Barseloni, separatisti protestuju

Španski premijer Pedro Sančes i članovi njegovog kabineta stigli su danas u palatu u centru Barselone gde će održati nedeljni sastanak, uprkos protestima separatista zbog odluke centralne vlade da danas zaseda u katalonskoj prestonici.

Katalonske vlasti su saopštile da su demonstranti, gnevni zbog odluke španske vlade da sastanak održi u Barseloni, blokirali važnu saobraćajnicu i desetine puteva, remeteći saobraćaj ka gradu i iz njega, prenosi AP.

Proteste su organizovali demonstranti koji se zalažu za nezavisnost te španske pokrajine, a kako bi pokazali gnušanje prema odluci premijera Pedra Sančesa da u Barseloni održi sastanak kabineta.

Bezbednost u severoistočnoj španskoj pokrajini, za koju je inače nadležna katalonska policija, pojačana je prisustvom stotina pripadnika španske nacionalne policije.

Sastanci španske vlade obično se održavaju u Madridu, ali Sančes želi da se vlada sastaje u drugim španskim gradovima kako bi pokazao posvećenost decentralizaciji.

Tenzije u Kataloniji su i dalje visoke, uprkos napretku u pregovorima Madrida i Barselone koji je postignut u četvrtak sa separatistički nastrojenim predsednikom tog severoistočnog španskog regiona.

ŠpanijaKatalonija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva