:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2019   20:53

0

187

Specijalni sud pozvao Besima Bajramija nekadašnjeg pripadnika OVK

Pozivi Specijalnog suda bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova nastavljaju da stižu. Poslednji takav poziv upućen je Besimu Bajramiju, bivšem vojniku OVK iz orahovačkog sela Drenovac.

Vest je potvrdio Ogranak ratnih vojnih veterana OVK u Orahovcu. 

„Nastavlja se sa slanjem poziva od strane Specijalnog suda u Hagu. Sledeći pozvani je bivši vojnik OVK Besim Bajrami iz sela Drenovac u Orahovcu“, prenosi Koha. 

Bajrami je kazao da je pozvan kao svedok, dok će se pred Sudom pojaviti krajem oktobra.

U poslednje vreme od strane Suda saslušana je u svojstvu svedoka bivša poslanica Demokratske partije Kosova Safete Haderđonaj, koja je saslušana u sedištu Euleksa u Prištini 19. septembra.

Osim Haderđonaj, poziv Suda dobila je i bivša poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj, koja je tokom sukoba obavljala funkciju lekara OVK u operativnoj zoni “Dukađini, koja je pozvana u svojstvu svedoka.

Takođe, bivši zamenik komandanta Generalštaba OVK Sokol Bašota saslušan je prošlog meseca u Hagu kao osumnjičeni, koji je po povratku u Prištinu rekao da su mu specijalni tužioci ponudili sporazum, koji je, kako je rekao, odbio.

Takođe u septembru je u Sloveniji intervjuisan Naima Maljoku, bivši oficir OVK.

Ranije je pozvano na desetine članova OVK, uključujući kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, kao i mnoge druge visokorangirane ličnosti u nekadašnjoj OVK.

Izvor: Kosovo online/Koha ditore

KiMSpecijalni sud za OVKBajrami
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva