:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2019   10:40

0

124

Specijalni sud pozvao na saslušanje i Nuredina Ibišija

Jedan od nadređenih u bivšoj Oslobodilačkoj vojsci Kosova na području Podujeva Nuredin Ibiši dobio je poziv za saslušanje u Specijalnom sudu u Hagu, potvrđeno je iz Organizacije veterana bivše OVK.

Nuredin Ibiši je nakon sukoba na Kosovu bio i poslanik Demokratskog saveza u kosovskoj skupštini.

Predsednik Organizacije veterana Hisni Gucati rekao je da će Ibiši, kao i svi drugi, da se odazove pozivu suda.

Ibiši je poslednji na spisku od stotinak pripadnika bivše OVK koji treba da se pojave na saslušanju.

Mediji na albanskom objavili su juče da je poziv za saslušanje u Hagu dobio i bivši komandant Bezbednosnih snaga Kosova Kadri Kastrati.

Pre njega poziv su dobili ministar pravde u odlazećoj kosovskoj vladi Abelard Tahiri i Fadilj Beka, lekar u bivšoj OVK na području Drenice.

Predstavnici Organizacije veterana OVK najavili su prethodnih dana da do kraja ove ili sledeće nedelje, a svakako do kraja meseca, očekuju da sud počne sa hapšenjem osumnjičenih.

Potpredsednik Organizacije ratnih veterana bivše OVK Nasim Haradinaj izjavio je da te informacije dolaze od nekih pravnika sa kojima on radi, a koji su angažovani i u specijalnim komorama pri sudu u Hagu.

"Prema nekim pravnicima sa kojima radimo, jer sarađujemo sa njima, hapšenja se očekuju ove i naredne nedelje. U toku meseca svakako", rekao je Haradinaj televiziji T7 u Prištini.

Izvor: RTS

KiMNuredin IbišiSpecijalni sud za OVK

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva