:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2021   20:46

0

134

Specijalni sud: Saljih Mustafa ostaje u pritvoru, postoji rizik da može da ometa postupak

Šef odeljenja za informisanje u Specijalizovanim većima Kosova Angela Griep obrazložila je, preko onlajn platforme "Zum",odluku Sudskog veća da optuženi Saljih Mustafa ostane u pritvoru, jer, kako je dodala, postoji rizik da će ometati napredak procesa i uticati na žrtve i svedoke, prenosi Reporteri.

"Zakonom je predviđeno da sudije preispituju svaka dva meseca ako još postoje razlozi za zadržavanje okrivljenog u pritvoru. Ti razlozi mogu biti rizik od bekstva, rizik od ometanja krivičnog procesa ili rizik od izvršenja istog krivičnog dela ili drugog krivičnog dela", rekla je Griep na konferenciji za medije.

Ona je dala i informacije o najnovijim dešavanjima u vezi sa sudskim postupcima i aktivnostima u ovom sudu.

Na zahtev sudija, Specijalno tužilaštvo u utorak je dostavilo novi redosled svedočenja svedoka za januar i februar i odlučilo da ne poziva jednog od prvobitno planiranih, jer su prethodni svedoci već dali iste iskaze, prenosi "Zakletva pravde".

U vezi sa sudskim procesom protiv Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja Griep je istakla da je Sudsko veće saopštilo da do 26. novembra namerava da donese odluku o zahtevima timova odbrane da se odustane od optužbi.

"Ako sudije odbiju zahtev timova odbrane da se odustane od optužbi protiv optuženih, onda će pripremna konferencija za odbranu biti održana 2. i 3. decembra", kazala je Griep.

Izvor: Kosovo online/Reporteri

KiMSpecijalni sud za OVKSaljih Mustafa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva