:

:

TV Most

clock

Novembar 29, 2023   17:15

0

79

Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Gavrila Milosavljevića za navodni ratni zločin

Protiv Srbina Gavrila Milosavljevića (64) koga je Kosovska policija uhapsila 2. decembra 2022. godina, podignuta je optužnica za navodni ratni zločin počinjen na Kosovu u maju 1999. godine.

Specijalno tužilaštvo tereti Milosavljevića da je učestvovao u ubistvu 109 zatvorenika i ranjavanju još 108 u zatvoru Dubrava, preneo je Reporteri.

„Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu Osnovnom sudu u Prištini – Posebno odeljenje, protiv okrivljenog G.M. srpske nacionalnosti, državljanina Kosova i Srbije, sa adresom stanovanja u Srbiji, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, navodi se između ostalog u saopštenju Tužilaštva.

Specijalno tužilaštvo, u najavi optužnice protiv Milosavljevića, obaveštava da se za isto krivično delo nastavlja istraga protiv osumnjičenih, u njihovom odsustvu, jer su nedostupni organima reda.

Podsetimo, Milosavljević je uhapšen prošle godine, a njegov sin Bojan Milosavljević rekao je tada da je njegov otac priveden u Istoku u koji je otišao zbog imovinskog spora, koji vodi sa Albancem koji je uzurpirao njihovu imovinu.

"Moj otac je na Kosovo odlazio mnogo puta i nakada nije imamo nikakvih problema. On je penzioner, čovek u godinama, ima problema sa visokim pritiskom, zabrinuti smo za njegovo zdravlje", rekao je Milosavljević.

Izvor: Kosovo online; Foto: Dojče vele

KiMGavrilo Milosavljevićoptužnica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva