:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2020   12:13

0

319

Spirala mržnje u Zagrebu: Osvanuo još jedan sramotan grafit o Srbima koji poziva na ubijanje

Još jedan grafit s porukama mržnje i pozivom na ubijanje Srba osvanuo je u Zagrebu. Grafit je ispisan na zidu u Svetoj Klari u Čavoglavskoj ulici kod dečjeg vrtića. Srpsko narodno vijeće je na svom tviter nalogu odreagovalo na ovu preteću poruku.

 

"Kakvi uzori takva mladost. Ne možete prećutati partizanski otpor fašizmu u obrazovanju, u politici, u uništavaju spomenika... a onda očekivati hrabre generacije", objavilo je Srpsko narodno vijeće na Tviteru uz fotografiju.

Pupovac: Većina beži od osude govora mržnje

Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac izjavio je da su učestale preteće poruke upućene Srbima posledica političke kampanje koju su pokrenuli pojedini ljudi s desnog i ekstremno desnog političkog spektra, kao i nedelovanja hrvatskog sudstva.

Pupovac je za portal Indeks rekao da većina političkih aktera i dalje beži od jasne osude govora mržnje, a da neki od toga, na nastavku ratnih priča i širenju animoziteta prema Srbima i njihovim predstavnicima, grade političku karijeru.

"Ovo je posledica nedelovanja hrvatskog sudstva, posledica verskih i obrazovnih autoriteta koji ne vide koliko je to opasno za manjine, ali i za društvo u celini", istakao je Pupovac.

On je upozorio da je poruka mržnje iz godine u godinu sve više, a da reakcije na njih nisu bile adekvatne.

Pupovac je dodao da je takva situacija neuobičajena za jednu zemlju Evropske unije, a čak i za zemlje iz našeg okruženja.

U Zagrebu se za samo nekoliko dana pojavila i treća preteća poruka upućena Srbima.

Izvor: TV Most, T a n j u g, RTL

HrvatskaSrbipretnjegrafitiSrpsko narodno vijećeMilorad Pupovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva