:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 09, 2019   16:05

0

340

Spirić i Ralić u obilasku pumpne stanice u podnožju Partizanskog brda

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i direktor JKP “Vodovod-Ibar” Miodrag Ralić,  obišli su danas buduću pumpnu stanicu u podnožju Partizanskog brda, odakle će se vodom iz Regionalnog vodovoda u Zubinom Potoku snabdevati žitelji tri opštine na severu Kosova. Višedecenijski problem sa vodosnabdevanjem rekonstruisanjem pumpne stanice biće rešen.

U okviru rekonstruisane pumpne stanice odnedavno funkcionišu dva bazena kapaciteta od po 750 kubika koji snabdevaju vodom Kosovsku Mitrovicu iz Regionalnog vodovoda u Zubinom Potoku.

“Naš posao nije završen, tek počinjemo sa normalizacijom vodosnabdevanja, jer kapacitet postojećeg rezervoara nije dovoljan da opsluži čitav grad ii z tog razloga mi uskoro krećemo sa gradnjom dva rezervoara  u neposrednoj blizini od po 750 kubika. Vrednost tih projekata je blizu 45 miliona i to je jasan pokazatelj da nas država Srbija nikada neće ostaviti. Predsednik Aleksandar Vučić ovim pokazuje koliko mu je stalo do ovdašnjeg naroda , do jedinstva, sloge i pre svega želja da ostanemo na vekovnim ognjištima”, rekao je Aleksandar Spirić.

Ova pumpa biće srce snabdevanja Kosovske Mitrovice vodom, istakao je direktor JKP “Vodoovod Ibar”, Miodrag Ralić.

“Izgradnjom jednog novog rezervoara dva puta od po 200 kubika koji će biti smešten na koti od 635 metara, snabdevaće se vodom ceo grad i ići će voda prema bolničkom rezervoaru”, kaže Ralić.

Rekonstruisana pumpna stanica koja postoji već pet decenija do sada nije korišćena. Njena prednost je što je na visini koja dopušta vodi slobodan pad ka gradu. Ovim će se višedecenijski problem vodosnabdevanja rešiti.

Izvor: TV Most

vodosnabdevanjeSpirićRAlićRegionalni vodovod Zubin PotokJKP Vodovod Ibarpumpna stanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva