:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Septembar 24, 2020   17:06

0

134

Spirić: Kosovska Mitrovica realizacijom brojnih projekata dobija novi sjaj

Kosovska Mitrovica iz dana u dan dobija novi i lepši izgled, a poboljšanje kvaliteta života i stvaranje boljih prilika za sve građane je naš prioritet, rekao je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

On je istakao da su u toku radovi u centru grada, kako bi se uklonile barijere i stvorili uslovi za nesmetan prolazak osoba sa invaliditetom i majkama sa malom decom.

"U toku je realizacija značajnih kapitalnih projekata zbog čega je Kosovska Mitrovica prethodnih meseci, a to će biti i u periodu koji je pred nama, velilko gradilište. Deo započetih projekata biće završen do kraja godine, a neki će se nastaviti i u 2021. godini", rekao je Spirić.

On je istakao da je se trenutno radi na revitalizaciji trotoara sa leve i desne strane u ulici Kralja Petra Prvog, gde će biti postavljena i nova javna rasveta.

"To je jasan pokazatelj da Kosovska Mitrovica dobija potpuno novi sjaj u skladu sa novim urbanističkim planom. Naš zajednički cilj je stvaranje zelenih površina i zaštita životne sredine, što je prioritet svuda u svedu. To je neophodno pre svega zbog dece, omladine, ali i za starija lica kojima će biti na usluzi novi parkovi", rekao je Spirić.

On je istakao da radovi teku po planu kada je izgradnja rezervoara za vodu u okviru regionalnog vodovoda, zatim mosta kod Dudinog krša, kojim se Seevrna Mitrovica povezuje na magistralni put Priština-Raška, fudbalski kompleks.

Kao jedan od projekata koji upravo kreće sa gradnjom, a koji će biti na usluzi građanima je i izgradnja kapele na groblju u Rudaru.

"To je objekat koji je bio nužan i koji su i samo građani, na javnim raspravama, tražili da se izgradi. Mi smo to uvrstili kao značajan projekat i to će takođe biti realizovano", rekao je Spirić.

Prema njegovim rečima, uveliko se radi i na izgradnju stambenih jedinica, i podseća da će zahvaljujući pomoći grada Beograda i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, svoj krov nad glavom već početkom naredne godine dobiti i ostali stanovnici iz tzv. Samačkog bloka.

"Zahvaljujući pomoći Kancelarije za Kosovo i Metohiju do kraja godine će biti završeno i osam stambenih zgrada za mlade bračne parove i socijalno – ugrožena lica koja nemaju rešeno stambeno pitanje. To je jasan pokazatelj da smo čvrsto rešeni da ostanemo da živimo ovde, da stvaramo bolji ambijent što je i vidljivo u Kosovskoj Mitrovici, ali ne ugrožavajući nikoga", rekao je Spirić.

Prvi čovek Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica smatra da će i paket ekonomskih mera iz sporazuma potpisanog u Vašingtonu dodatno osnažiti i ekonomski ojačati ovaj prostor, ali i čitav region.

"To je jasan pokazatelj da se svi zajedno nadamo boljitku i ceo region treba da bude usmeren ka tom pravcu da stvaramo ono što ima dugoročno trajanje, a opravdanost svega toga ogleda se u stvaranju prosperiteta i budućnosti za ljude koji žive na tom području. Sve se može rešiti isljučivo dogovorom, zašta se i zalaže srpska strana kada je rešavanje krucijalnih problema neophodnih za opšti mir i stabilizaciju u regionu", zaključio je Spirić.

On je istakao da su svi pomenuti projekti upravo usmereni ka povezivanju i izgradnji stabilnog područja koje će doneti benefite gotovo svakom pojedincu.

Izvor: Kosovo online

KiMKosovska MitrovicaSpirić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva