:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

April 06, 2020   18:44

0

92

Spirić: Postavljen montažni kontejner ispred Infektivnog odeljenja

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica i Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, saopštio je da postavljen montažni kontejner u Kliničko-bolničkom centru ispred Infektivnog odeljenja.

 “Ovaj montažni objekat gde će se uzorkovati pacijenti sa simptomima na Kovid-19 , sprečiće širenje virusa u okviru unutrašnjosti odeljenja, a samim tim tako će se zaštiti i zdravstveni radnici. Uzorkovanje pacijenata vršiće se u novom montažnom objektu gde će biti preduzete sve mere zaštite zdravstvenih radnika, i on je od danas već u funkciji”, rekao je Spirić za Radio Kosovska Mitrovica.

Još jednom je apelovao na sve građane da ostanu u kućama, i da je ključni momenat u borbi protiv širenja koronavirusa, budući da je situacija u Kosovskoj Mitrovici sve teža, jer se broj novoobolelih uvećava.

Na prethodno održanoj konferenciji za medije Spirić je podsetio da će na inicijativu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića biti zaposleno 70 lekara i 200 medicinskih sestara u 3 bolnice u sredinama sa većinski srpskim stanovništvom.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva