:

:

TV Most

clock

Mart 26, 2020   11:59

0

164

Spirić: Poštujte preporuke, budite u izolaciji, tako ćemo sačuvati živote

Krizni štab Opštine Kosovska Mitrovica čini maksimalne napore da se zaštiti život svakog stanovnika našeg grada i zato vas molimo da se pridržavate zabrane kretanja po gradu i da bespotrebno ne izlazite, jer to može da dovede do ozbiljnih situacija, rekao je sinoć predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić na konferenciji za medije.

Svesni smo koji su izazovi, šta je koronavirus i koje su posledice, koje mogu da ugroze sve nas. Zato apelujem na sve da ne izlaze u grad. Samoizolacija i sve preporuke su dobrodošle.

Sve prodavnice su dobro snabdevene, kao i apoteke, tako da do 16,30 časova imate vremena da se snabdete. Mi ćemo nastojati da omogućimo starijima od 65 godina distribuciju lekova i namirnica, posebno onima čija je penzija ispod 15.000 dinara, a njih je 675. To ćemo raditi sa našim volonterima, njih je 174. Mi radimo danonoćno.
Sve ove preporuke su dobronamerne i tiču se svih nas.

Mi smo aktivni već deseti dan, ne spavamo, i možemo da budemo zadovoljni što Kosovska Mitrovica još uvek nema zaraženih. 

Posebno treba voditi računa na ponašanje u apotekama i prodavnicama. U svim prodavnicama je obaveza da jedan od zaposlenih stoji na ulazu i dezinfekcionim sredstvom poprska ruke svakog kupca. U prodavnici ne sme biti više od tri kupca istovremeno. Kupci koji čekaju u redu da uđu u prodavnicu moraju biti na međusobnoj udaljenosti od 1-2 metra.

Moramo da budemo odgovorni i shvatimo ozbiljnost situacije  u kojoj se nalazi ne samo naš grad, već čitav svet. 

Ovde nema nikakve politike. Jedina politika svih nas jeste da se sačuva život svakog čoveka.

Moramo da se izborimo u ovoj borbi sa nevidljivim neprijateljem, a to ćemo učiniti samo tako što ćemo izolovati svoju porodicu. Moramo da vodimo računa o našim rođacima, prijateljima. Posebno moramo da vodimo računa o zdravstvenim radnicima, da njih sačuvamo, a to ćemo učiniti tako što ćemo da se izolujemo. Čuvanje zdravstva je naš prioritet.

U ovom trenutku Kosovska Mitrovica nema karantin, ali i to ćemo da napravimo ako dođemo u situaciju da se ponašamo neodgovorno. Naš opšti interes je da se sačuva zdravlje svakog čoveka.

Verujem da ćemo u tome uspeti ako budemo disciplinovani i odgovorni.

Izvor: TV Most

Aleksandar SpirićKosovska Mitrovicakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva