:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Jul 03, 2020   13:20

0

170

Spirić sa rukovodstvom Sportskog saveza Srbije

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica i v.d gradonačelnika Severne Mitrovice Aleksandar Spirić primio je delegaciju Sportskog saveza Srbije, koja boravi u trodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji.

Oni su u razgovoru razmenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u smislu rada i postojanja sportskih klubova na ovim prostorima, njihovoj perspektivi i razvoju.

“Ovo je pokazatelj da pre svega država vodi računa i brigu o funkcionisanju ovdašnjih klubova, a dodatno osnaživanje se ogleda kroz dogovorene planove i aktivnosti što će da usledi u narednom periodu. Naš zajednički interes je da pre svega mladost afirmišemo, da promovišemo zdrav stil života, a kao opština ćemo da nastavimo da finansiramo sve sportske klubove” istakao je Spirić.

Perspektiva i budućnost je ulaganje u mlade, u sport i u zdravlje i drago nam je da gostima možemo da pokažemo koliko je mladih ljudi uključeno u 28 klubova koji funkcionišu na ovom prostoru. Naš zajednički put svakako jeste pobeda, kao i promocija slobode i mira i borbe da u sportu nema politike, naglasio je Spirić.   

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Goran Marinković je istakao zahvalnost opštini na način na koji se ophodi prema klubovima i istakao da Sportski savez ima obavezu da pomaže klubove sa teritorije Kosova i Metohije i u tom smislu je dogovoren niz akcija koje će biti održane u narednom periodu.

“To je samo dokaz da će Sportski savez Srbije zajedno sa Sportskim savezom Kosova i Metohije propagirati sport, zdrav način života i jačanje sporta na području Kosmeta”, naveo je Marinković.

Spirić je na kraju iskoristio priliku da se zahvali sugrađanima na doslednom poštovanju uputstava u zaštiti protiv koronavirusa. Takođe je pozvao na saradnju sa saobraćajnom policijom koja je ovih dana izuzetno aktivna, naročito u ulicama prema bolnici, koje u ovom trenutku trebaju da budu uvek prohodne.    

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMSpirićSportski savez Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva