:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Septembar 26, 2019   12:01

0

616

Spirić: Sada možemo da organizujemo sva sportska takmičenja

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić sastao se danas sa sportistima i sportskim radnicima u sportskoj hali, koja je među najmodernijima u našoj zemlji. Sa ovom halom, sportistima su omogućeni svi uslovi da nesmetano treniraju i igraju utakmice.

Poslednje dve decenije, sportisti iz Kosovske Mitrovice nisu mogli da budu domaćini sportskh događaja. Sada, kada imaju najmodernije opremljenu sportsku halu, situacija je drugačija.

“Sportska hala u Kosovskoj Mitrovici zadovoljava sve kriterijume sportskih hala u Srbiji, počev od parketa koji je vrhunskog kvaliteta, preko ozvučenja, video nadzora… Imamo i mašinu za poliranje parketa, koju u Srbiji imaju samo dve ili tri hale. Sve je urađeno tako da bude na vrhunskom nivou”, rekao je Goran Kovač, predsednik Sportskog saveza KiM.

Kovač je dodao da sportisti i građani Kosovske Mitrovice mogu sada da uživaju u pogodnostima koje pruža sportska hala.

U gradu na Ibru postoje 23 sportska kluba koji funkcionišu uz pomoć i podršku lokalne samouprave.

“Imamo 23 sportska kluba koje finansiramo preko Ustanove za sport i specijalizovane usluge. Godišnje izdvajamo blizu 15 miliona dinara za njihov rad”, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Spirić je pozdravio odluku FIFE da se dozvoli srpskim klubovima da nesmetano igraju na Kosovu i dodao da je „logično da svi sportski klubovi funkcionišu tamo gde im je matična kuća“.

“Sve nas bi dodatno trebalo da motiviše i dolazak klubova iz centralne Srbije jer sada u našem gradu mogu nesmetano da se odigravaju sva sportska takmičenja”, naglasio je Spirić.

Opština će i u narednom periodu pomagati sportiste a uskoro počinje izgradnja fudbalskog stadiona u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: TV Most

KiMsportska halaKosovska MitrovicaSpirić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva