:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2021   18:04

0

277

Spisak novih mera Kriznog štaba – šta je dozvoljeno, a šta ostaje na snazi

Krizni štab doneo je preporuke Vladi o popuštanju mera za sprečavanje širenja koronavirusa. Dozvoljeno je okupljanje do 500 ljudi u zatvorenim i na otvorenim prostorima, a maloprodajni objekti mogu da rade i posle 22 časa. U ugostiteljskim objektima je, prema preporukama, dozvoljena muzika. Dozvoljeno je i održavanje maturskih svečanosti. Očekuje se da mere stupe na snagu od srede.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naveo je, posle sednice Kriznog štaba, da je epidemijska situacija stabilna.

Gojković je rekao da će prema preporukama sve maloprodajne radnje moći da rade bez ograničenja.

Ugostiteljski objekti na otvorenom će moći da rade bez zabrana, a u zatvorenom do jedan čas iza ponoći, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera. Dozvoljena je i muzika u tim objektima.

Krizni štab je preporučio da se dozvoli prisustvo publike na stadionima i svim sportskim događajima. Kapacitet otvorenih objekata je do 50 odsto, a u zatvorenim prostorima do 30 odsto.

Omogućeno je okupljanje u zatvorenom i na otvorenom prostoru do 500 ljudi.

"Svi koji planiraju bilo kakvu vrstu okupljanja gde je predviđeno više od 500 posetilaca, ne mogu to da rade bez saglasnosti Kriznog štaba", rekao je Gojković.

Dodao je da su dozvoljene proslave maturskih svečanosti uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 ljudi.

Prema preporukama, biće dozvoljena organizacija rekreativnih nastava i ekskurzija. 

Mere će stupiti na snagu kada ih bude usvojila Vlada.

Na snazi je ostala mera nošenja maski u zatvorenom prostoru. 

Izvor: Blic

Krizni štabprotivepidemijske merekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva