:

:

TV Most

Foto: pixabay

clock

Februar 05, 2021   12:03

0

104

Sporazum o saradnji carinskih administracija Kine i Srbije

Srbija i Kina potpisale su Sporazum o saradnji carinskih administracija dve zemlje, a u ime Vlade Srbije i Vlade Kine taj dokument su potpisali ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo i zamenik direktora Uprave carina Duško Marinković, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Sporazum je potpisan juče tokom onlajn sastanka, a obe strane su se saglasile da će njegovo potpisivanje, kao i skoro stupanje na snagu sporazuma doprineti još uspešnijoj saradnji Kine i Srbije.

Marinković je naglasio da je potpisivanje sporazuma o uzajamnom priznavanju Programa Ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbednost (AEOS) Uprave carina i Programa za upravljanje kreditima preduzeća Generalne carinske administracije Kine još jedna potvrda izuzetne saradnje carinskih administracija dve zemlje.

"Ovim sporazumom carinske administracije Srbije i Kine nastavljaju odličnu saradnju koja se tokom nekoliko proteklih godina odvija i kroz Okvirni protokol za saradnju u olakšavanju postupka carinjenja između kineske, mađarske, srpske i makedonske carine (3+1), potpisan u Beogradu 17. decembra 2014. godine, u okviru Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope", rekao je Marinković.

On je u ime Uprave carina i Republike Srbije zahvalio Kini na principijelnom stavu i podršci po pitanju pokušaja tzv. Kosova da postane članica Svetske carinske organizacije (SCO), kao i drugih međunarodnih organizacija.

Ambasadorka Čen Bo rekla je da je Kina veoma zadovoljna što sa Srbijom ima uspešnu saradnju i u oblasti carina, naročito sada, u doba pandemije korona virusa.

"Očekujem i nadam se da će ovaj sporazum predstavljati dalji osnov za jačanje ekonomskih odnosa i još bolju kooperaciju carinskih administracija naše dve zemlje. Kada je reč o pitanju pristupanja tzv. Kosova SCO, Kina će uvek biti dosledna u poštovanju principa međunarodnog prava", naglasila je ambasadorka.

Izvor: Танјуг

KinaSrbijacarinska administracija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?