:

:

TV Most

Foto: pixabay

clock

Februar 05, 2021   12:03

0

175

Sporazum o saradnji carinskih administracija Kine i Srbije

Srbija i Kina potpisale su Sporazum o saradnji carinskih administracija dve zemlje, a u ime Vlade Srbije i Vlade Kine taj dokument su potpisali ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo i zamenik direktora Uprave carina Duško Marinković, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Sporazum je potpisan juče tokom onlajn sastanka, a obe strane su se saglasile da će njegovo potpisivanje, kao i skoro stupanje na snagu sporazuma doprineti još uspešnijoj saradnji Kine i Srbije.

Marinković je naglasio da je potpisivanje sporazuma o uzajamnom priznavanju Programa Ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbednost (AEOS) Uprave carina i Programa za upravljanje kreditima preduzeća Generalne carinske administracije Kine još jedna potvrda izuzetne saradnje carinskih administracija dve zemlje.

"Ovim sporazumom carinske administracije Srbije i Kine nastavljaju odličnu saradnju koja se tokom nekoliko proteklih godina odvija i kroz Okvirni protokol za saradnju u olakšavanju postupka carinjenja između kineske, mađarske, srpske i makedonske carine (3+1), potpisan u Beogradu 17. decembra 2014. godine, u okviru Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope", rekao je Marinković.

On je u ime Uprave carina i Republike Srbije zahvalio Kini na principijelnom stavu i podršci po pitanju pokušaja tzv. Kosova da postane članica Svetske carinske organizacije (SCO), kao i drugih međunarodnih organizacija.

Ambasadorka Čen Bo rekla je da je Kina veoma zadovoljna što sa Srbijom ima uspešnu saradnju i u oblasti carina, naročito sada, u doba pandemije korona virusa.

"Očekujem i nadam se da će ovaj sporazum predstavljati dalji osnov za jačanje ekonomskih odnosa i još bolju kooperaciju carinskih administracija naše dve zemlje. Kada je reč o pitanju pristupanja tzv. Kosova SCO, Kina će uvek biti dosledna u poštovanju principa međunarodnog prava", naglasila je ambasadorka.

Izvor: Танјуг

KinaSrbijacarinska administracija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva