:

:

TV Most

clock

Novembar 10, 2015   12:05

0

203

Sporazum sa EU o podršci konkurentnosti preduzeća

Sporazumom je potvrđeno učešće naše zemlje u Programu konkurentnosti malih i srednjih preduzeća KOZME do 2020. godine.

Njime se uspostavlja mogućnost finansiranja aktivnosti koje imaju za cilj podizanje konkurentnosti i osnivanje i rast malih i srednjih preduzeća u Srbiji, a Ministarstvo privrede biće zaduženo za koordinaciju aktivnosti Programa KOZME.

Povodom potpisivanja sporazuma u Briselu, ministar privrede Željko Sertić izjavio je da će zahvaljujući tom programu ministarstvo, uz podršku EU, finansirati i sprovoditi aktivnosti usmerene ka unapređenju konkurentnosti i rastu i razvoju malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

"Cilj Vlade Srbije je povećanje konkurentnosti domaće privrede u narednom periodu i veći izlazak malih i srednjih preduzeća na strana tržišta. Zato će naredna godina biti godina preduzetništva što znači da će fokus ministarstva biti na razvoju malih i srednjih preduzeća i podsticanju preduzetništva", rekao je Sertić i istako da će KOZME program biti velika podrška Srbiji u jačanju ovog sektora.

Ambasador u stalnoj Misiji Srbije pri EU Duško Lopandić, koji je potpisao sporazum, istakao je važnost učešća Srbije u tom programu EU.

Prema njegovim rečima realizacija programa KOZME će omogućiti bolju promociju preduzetništva, olakšati pristup finansijama i doprineti internacionalizaciji malih i srednjih preduzeća iz Srbije.

Budžet programa KOZME, koji EU realizuje u periodu 2014-2020. godina čiji su korisnici zemlje EU i zemlje kandidati, iznosi 2,3 milijarde evra.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva