:

:

TV Most

clock

Novembar 23, 2015   12:05

0

204

Sporazumi za veći izvoz na kinesko tržište

Čadež je novinarima, posle potpisivanja Sporazuma o saradnji PKS i Unije poslodavaca Srbije, rekao da su u privrednoj delegaciji Srbije, koja će učestvovati i na Privrednom samitu u Kini, predstavnici 12 firmi iz Srbije i predstavnici PKS.

"To je državna poseta i na državnom nivou se razgovara kako da se dodatno međudržavnim sporazumima napravi jedan okvir za buduću privrednu saradnju. Za privredu je to od velikog značaja", rekao je Čadež.

On je precizirao da postoje vrlo konkretni predlozi privrednika iz Srbije, a od posete Kini očekuje da se međudržavnim dogovorima omogući srpskim kompanijama da više izvoze na kinesko tržište.

Delegacija Srbije, koju predvodi premijer Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Narodnoj Republici Kini od 24. do 27. novembra, gde će se sastati sa najvišim zvaničnicima i predstavnicima vodećih kompanija.

Vučić će, tokom boravka u Kini, učestvovati na 4. samitu šefova vlada 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Premijer Srbije će posetu Kini započeti učešćem na 5.ekonomskom i trgovinskom forumu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u gradu Sudžou, gde će se sastati sa šefovima vlada učesnica foruma.

Drugog dana posete predviđeno je da premijer Vučić u Sudžou prisustvuje ceremoniji potpisivanja Okvirnog sporazuma o modernizaciji i rekonstrukciji mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Srbije.

Vučić će istog dana u Pekingu imati niz susreta sa predstavnicima mnogobrojnih kineskih kompanija.

Po završetku samita šefova vlada Centralne i Istočne Evrope, u četvrtak, 26. novembra, Vučić će se sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom i premijerom Li Kećiangom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva