:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2020   17:09

0

272

Sportski savez Srbije u poseti Kosovskoj Mitrovici

Sportski savez Srbije posetio je danas Kosovsku Mitrovicu i sastao se sa Upravnim odborom Sportskog saveza Kosova i Metohije, kako bi razgovarali o aktuelnim problemima, daljoj saradnji i budućnosti saveza.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković je tom prilikom rekao da će Sportski savez Kosova i Metohije uvek naći podršku i bratsku ljubav u Sportskom savezu Srbije.

“Ovo je uobičajena akcija Sportskog saveza Srbije i došlo je vreme da posetimo i Kosovo i Metohiju, na poziv predsednika Sportskog Saveza Kosova i Metohije , da dođemo, upoznamo se sa lepim stvarima i problemima koji su trenutno u Savezu. Na sastanku smo čuli niz problema koje ćemo, zajedno sa Sportskim savezom Kosova i Metohije, pokušati da ispravimo. Šaljemo jasnu poruku da su Kosovo i Metohija deo Srbije i da tako trebamo svi da se ponašamo. U nama će imati jednog saradnika koji će uvek pružati pomoć i nadam se da ćemo u nekom narednom periodu pričati o lepšim stvarima, uspesima dece i seniorskih ekipa” rekao je Marinković.

On je najavio da će Sportski savez Srbije mlađim selekcijama uskoro donirati sportsku opremu, dresove i lopte.

Goran Kovač, predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije ističe da je najveći problem onemogućavanje sportistima iz centralne Srbije prelazak preko administrativnih prelaza.

“Ova poseta je još jedan dokaz da su Kosovo i Metohija deo Srbije. Oni su danas došli da vide kakvi su problemi Sportskog saveza Kosova i Metohije. Najveći problem je na administrativnim prelazima, gde naše ekipe ne mogu da dođu iz Srbije. Nadam se da će taj glas otići tamo gde treba. U narednom periodu moramo da omogućimo ekipama da dođu kod nas, kao što dolaze u Vranje, Novi Pazar, Bujanovac. Hteo bih da se zahvalim, jer smo proteklih godina uvek imali podršku Sportskog saveza Srbije. Nadam se da će budućnost biti svetla i da ćemo nastaviti da sarađujemo i da će sport na Kosovu i Metohiji zaživeti u nekom novom duhu” rekao je Kovač.

U nastavku posete, čelnici Sportskih saveza su obišli Sportsku halu u Kosovskoj Mitrovici i radove na izgradnji fudbalskog stadiona.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva