:

:

TV Most

clock

Januar 29, 2016   12:05

0

208

Sprečeno krijumčarenje oružja,municije, narkotika...

Oprema za očitavanje kreditnih kartica, poznatija pod nazivom “libanska klopka“, otkrivena je na graničnom prelazu Batrovci, u automobilu „BMW X5“, kojim je putovalo troje državljana Bugarske.

Delove te opreme, poput lap topa, prerađenih fleš memorija i čitača kartica, uspeli su da otkriju carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja na raznim mestima u vozilu- u kutiji za cigarete ispod vozačevog sedišta, zatim u najlon kesi koja se nalazila u kaseti predviđenoj za odlaganje dokumenata, kao i u instrument tabli.

S obzirom na to da je reč o opremi koja se koristi za visoko-tehnološki kriminal, te tako ima i elemenata krivičnog dela, „libanska klopka“ je predata u dalju nadležnost MUP-a.

Dan kasnije, 28. januara 2016. godine, u zajedničkoj akciji carine i policije, na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečen je pokušaj krijumčarenja oružja i manje količne droge poznatije kao „kristal met“.

Oružje i to jedan gasni pištolj marke „Rohm“, revolver nepoznate marke i 88 gasnih patrona marke „Walter“ od 8mm i 9mm, kao i 7,3 grama opojne droge „kristal met“ otkriveno je u automobilu „BMW“ austrijskih registarskih oznaka, kojim su putovali 27. godišnji državljanin Turske i 18-godišnja državljanka Austrije.

U fioci koja se nalazi ispod volana pronađene su dve kutijice: jedna metalna, u kojoj je bila upakovana droga i druga u kojoj se nalazila municija. Daljim pregledom otkriveno je da se dva pištolja kriju u fioci u naslonu zadnjeg sedišta, a u fioci ispred suvozačevog sedišta pronađena je još jedna kutija sa municijom.

Kod vozača su prilikom ličnog pretresa u džepovima jakne i u novčaniku pronađene još dve kesice u kojima se nalazio preostali deo droge.

Automobil je potom pregledan i na mobilnom skeneru carinske službe, ali nije bilo druge skrivene robe, dodaje se u saopštenju Uprave carina.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva