:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Maj 09, 2015   12:05

0

152

Spremni da sprečimo ugrožavanje teritorije države

"Srbija je spremna da spreči bilo kakvo ugrožavanje njene državne teritorije" poručio je ministar koji je naveo da se prati stanje još od prethodnih napada na policijske stanice u Makedoniji i da je od tada povećana borbena gotovost.

"Nismo dozvolili da nas ovakva situacija iznenadi", rekao je Stefanović.

U Kopnenu zonu bezbednosti i granično područje prema Makedoniji upućene su pojačane jedinice Žandarmerije i Protivterorističke jedinice, rekao je Stefanović, a pojačano je i prisustvo granične policije i svih drugih logistički potrebnih policijskih snaga.

Stefanović, koji je ranije danas razgovarao sa ministarkom unutrašnjih poslova Makedonije Gordanom Jankulovskom, rekao je da je čvrsto uveren da će se policijske snage te zemlje izboriti sa terorističkim pretnjama koje sada ugrožavaju njihove građane.

Pratimo obaveštajno čitavo područje rekao je on i dodao "moramo da budemo ozbiljni i odgovorni kako bi pokazali svima onima koji razmišljaju o eventualnim terorističkim napadima na teritoriju Srbije da će brzo i efikasno biti zaustavljeni".

"Srbija je spremna da spreči bilo kakvo ugrožavanje njene državne teritorije" poručio je ministar koji je naveo da se prati stanje još od prethodnih napada na policijske stanice u Makedoniji i da je od tada povecana borbena gotovost.

"Nismo dozvolili da nas ovakva situacija iznenadi", rekao je Stefanović.Vlada Srbije će pratiti mogući izbeglički talas, kako bi pravovremeno reagovala radi smeštaja i prihvata tih ljudi, naveo je Stefanović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva