:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 08, 2020   11:43

0

169

Spremnost EBRD za nova ulaganja znak stabilnosti Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Zuzanom Hargitaj.

Mihajlovićeva i Hargitaj saglasile su se da je dosadašnja saradnja ministarstva i EBRD i na infrastrukturnim projektima od velikog značaja za Srbiju, kao i da će saradnja biti nastavljena u obostranom interesu.

Mihajlovićeva je izazila veliko zadovoljstvo što EBRD želi da nastavi da ulaže u vodeće projekte u oblasti železnice, avio i vodnog saobraćaja, što će dodatno ojačati ekonomski razvoj zemlje, kaže se u saopštenju.

"Saradnja sa EBRD i njihova spremnost za nova ulaganja u Srbiju pokazuju stabilnost naše zemlje i javnih finansija i kako ova banka vidi ekonomiju naše zemlje. Značajno je i što EBRD želi da ulaže i u manje projekte koji su od velikog značaja za veliki broj građana Srbije, kao što je finansiranje rehabilitacije mreže regionalnih puteva, za šta su EBRD i EIB spremni da ulože ukupno 100 miliona", istakla je Mihajlovićeva.

Direktorka EBRD je izrazila i spremnost da ova banka učestvuje u realizaciji jednog od najvećih infrastrukturnih projekata, a to modernizaciji železničkog Koridora 10 od Beograda do Niša.

Izvor: Танјуг

EBRDSrbijaMihajlović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva