:

:

TV Most

clock

Mart 04, 2020   13:12

0

230

SPS i Jedinstvena Srbija zajedno na predstojećim izborima

Predsednici Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije Ivica Dačić i Dragan Marković Palma potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkoj listi na predstojećim parlamentarnim izborima.

Dačić je izrazio zahvalnost zbog dugogodišnje saradnje sa Markovićem i rekao da između SPS i Jedinstvene Srbije postoji dugogodišnja i usklađena saradnja.

"Nastupićemo zajedno sa Jedinstvenom Srbijom na svim nivoima izbora, osim u nekim opštinama gde postoje procene da ne nastupamo zajedno", rekao je Dačić.

Kako je naveo Dačić, cilj je da osvoje bolje rezultate u odnosu na prethodne izbore, odnosno više od 11 odsto glasova.

Takođe, rekao je da je ta koalicija, koja je radila i prethodno zajedno, postigla dobre rezultate na reformskom putu Srbije i naglasio da je to zajednički rad i sa SNS Aleksandra Vučića.

"Na našoj listi će biti veliki broj mladih i obrazovanih", dodao je Dačić i naglasio da su sami odlučili, bez obzira na zakonske obaveze, da na izbornim listama imaju 43 odsto žena.

Dačić je na konferenciji za medije najavio i da danas putuje u Ruskom federacijom na sastanak Mešovitog komiteta sa tom zemljom i naglasio da je imao veoma dinamičnu nedelju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem što je, kako kaže, dokaz o usklađenosti državne politike.

Istakao je i da će biti nastavljena kampanja povlačenja priznanja jednostrane kosovske nezavisnosti.

"Veoma mi je bitno da predsednik Srbije odobrava ovo što radimo. Ja slušam predsednika i interese Srbije", kazao je Dačić.

Marković je rekao da je verovao SPS još 2008. godine i da imaju vidljive rezultate danas nakon toliko godina saradnje, pogotovo rezultate Ivice Dačića.

"Prvi u Srbiji smo organizovali besplatne preventivne zdrastvene preglede u svakoj mesnoj zajednici što su kasnije počele da rade i državne institucije", kazao je Marković.

Izvor: Танјуг

SPSJedinstvena SrbijaizboriDačićDragan Marković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva