:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2020   17:20

0

90

SPS: Najprizemniji komentari Ponoša o političkoj situaciji

Potpredsednik SPS Ðorđe Milićević ocenio je danas da potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš na najprizemniji način komentariše izborne procedure i ko će i kakvu vladu sastavljati i poručio mu da bi trebalo da poštuje volju građana izraženu na nedavnim izborima na svim nivoima, a ne da podržava "sujete neostvarenih političara".

Milićević je tako reagovao na Ponoševe izjave da je Srbija danas država sa skupštinom bez opozicije i da će imati "impotentnu vladu, prepotentnog predsednika i građane bez države".

U saopštenju dostavljenom medijima, Milićević ocenjuje da Ponoš, kao jedan od važnih vojnih i političkih funkcionera u vreme bivše vlasti, danas dozvoljava sebi da na najprizemniji način komentariše političku situaciju u Srbiji, izborne procedure i to ko će i kakvu Vladu sastavljati, koristeći pri tome jednog srpskog oficira nedostojne izraze.

"Gde je do sada bio general Ponoš, koji je koliko znamo polagao zakletvu da će svoju zemlju braniti, a ne napadati, da će ostati odan svojoj vojnoj zakletvi, a ne sa svojim drugarima o tuđem trošku napadati sve što neko drugi pokušava da uradi za svoju zemlju", rekao je Milićević.

Ocenjuje da je to nemoralno i nedopustivo od oficira koji treba da bude patriota i odan nacionalnim interesima svoje zemlje, a ne, kako kaže, "partikularnim interesima grupe propalih političara koji svakoga dana traže priliku da se vrate u politički život".

Milićević navodi da bi Ponoš, za razliku od svojih političkih istomišljenika, trebalo da poštuje volju građana izraženu na nedavno održanim izborima na svim nivoima, a ne da, kako kaže, "podržava i podgrejava sujete neostvarenih političara koji bi tobože demokratski pobedili na nekim budućim izborima koje bi naravno oni organizovali".

"Zašto svojim prijatejjima nije najpre postavio pitanje zašto su bojkotovali izbore umesto da na njima izmere poverenje građana. Ali, jasno je i Ponošu i ostalima da na izborima ne bi pobedili, jer građani su kao i mnogo puta do sada pročitali njihove nečasne namere", rekao je funkcioner SPS.

Kako kaže, svima je jasno da građani Srbije imaju modernu i demokratski uređenu državu, predsednika i vladu koja je u mnogome poboljšala međunarodni položaj naše zemlje i omogućila jasan prosperitet, napredak i razvoj.

"Srbija danas ima jasnu perspektivu razvoja i vidljive ekonomske pokazatelje, a reči kvazi političara su prazne priče čisto da bi se nešto reklo i jedva čekamo da vidimo kako će to kvazi politička elita predstaviti navodnu strategiju za smenu vlasti, čime zapravo jasno pokazuju da njima nije stalo do Srbije već do privilegija i vlasti i da im je to jedini cilj", zaključio je Milićević.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva