:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2021   14:24

0

170

SPS: Osuda upada na sever KiM, podrška rukovodstvu Srbije

Socijalistička partija Srbije najoštrije je osudila današnji nasilni oružani upad jedinica ROSU u Severnu Kosovsku Mitrovicu i Zvečan, tokom koga je blokiran i put prema Rudaru, odnosno Centralnoj Srbiji.

"Ovo je oružani atak na Severni deo Kosova i Metohije većinski naseljen srpskim narodom i otvoreni udar na teritorijalni integritet Republike Srbije. Ovakva upotreba sile od strane ROSU nedopustiva je i ničim izazvana", ističe se u saopštenju medije predsednika poslaničke grupe SPS Ðorđa Milićevića.

SPS je pozvala međunarodnu zajednicu, pre svega Evropsku uniju kao posrednika u dijalogu Beograda i Prištine, ali i NATO i KFOR, da odmah i neodložno reaguju na upotrebu sile od strane Prištine.

"Da li je u pitanju strah Prištine od ugleda Srbije koji svakodnevno jača na svetskoj političkoj sceni, ili je ovo bahato pokazivanje moći pred lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, to oni znaju. Ali da je ovo, danas u 21. veku, nedopustiv način za postizanje bilo kakvih političkih ciljeva, to treba da bude jasno celoj međunarodnoj zajednici, pa i svima koji otvoreno podržavaju otcepljenje Kosova i Metohije", ističe se u saopštenju.

SPS, takođe, pruža punu podršku predsedniku države i rukovodstvu Srbije u preduzimanju svih potrebnih aktivnosti i mera za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i zaštiti života i prava našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Танјуг

KiMSPSakcija kosovske policijeSeverna MitrovicaZvečanranjen Srbin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva