:

:

TV Most

clock

Jul 07, 2020   16:05

0

50

SPS: Sa ponosom da se sećamo naših predaka

Beogradski odbor Socijalističke partije Srbije je danas, povodom 7. jula, Dana ustanka u Drugom svetskom ratu, poručio da s ponosom treba da se sećamo naših predaka koji su dali život kako bismo mi živeli u slobodi.

U saopštenju SPS-a se navodi da je 7. jul veliki dan za Srbiju jer je tada počela oružana borba protiv fašističkih okupatora, te da je Srbija na taj dan ustala u odbranu svog naroda, zemlje i slobode.

"Tog dana za nas je i početak narodno-oslobodilačke borbe, zato se sa ponosom sećamo ne samo Žikice Jovanovića - Španca nego i naših predaka koji su dali život kako bismo mi živeli u slobodi", piše u saopštenju.

Dodaje se da je danas u svetu vidljiv pokušaj relativizacije i uloge pojedinih zemalja i naroda, čak i negiranje zločina koji su počinjeni za vreme fašizma.

"Zato je naša obaveza da poštujemo sećanje na ove dane, da našim precima koji su žrtvovali svoje živote kako bismo mi uživali u miru dugujemo večnu zahvalnost, a našim potomcima istinu i svakodnevno podsećanje kako se senka fašizma više nikada ne bi nadvila nad nama", dodaje se u saopštenju SPS-a.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva