:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2019   15:03

0

200

SPS: Srbiji potrebno jedinstvo, ne politički pamfleti

Socijalisticka partija Srbije najoštrije je osudila kao politički pamflet pismo koje je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio Dragan Đilas i ukazala da je takvo ponašanje štetno za Srbiju, kojoj je sada potrebno jedinstvo.

"U maniru DOS-a isto kao i pre dve decenije za situaciju na Kosovu i Metohiji optuzuje se srpska vlast, a ne separatizam i secesionizam kosovskih Albanaca, koji su preko teroristickih formacija OVK-a proterali Srbe sa Kosova i Metohije i jednostrano proglasili državu", saopštio je SPS.

Đilas kaže da je rešenje u pomirenju Srba i Albanaca, što je, kako se navodi, isto kao što je DOS govorio da je Kosovo demokratsko pitanje.

SPS podseća da su imali 12 godina posle Miloševića da postignu to navodno pomirenje, da rese to takozvano demokratsko pitanje.

"Umesto toga, u vreme njihove vlasti, tog istog Đilasa, Tadica, Jeremića i ostalih, Kosovo je proglasilo nezavisnost, 84 zemlje su priznale tu nezavisnost, dali su alibi kosovskim Albancima za taj čin pogresnim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde i prebacili dijalog sa UN-a na Brisel. A da pri tome nikome od njih nije ni padalo na pamet da podnesu ostavke", ukazali su socijalisti u saopštenju.

Prema njihovim rečima, Srbi nikako da nauče da je u teskim vremenima potrebno jedinstvo, okupljanje oko zajedničkih ciljeva i stavljanje nacionalnih i drzavnih interesa iznad partijskih i licnih.         "Svako drugo ponasanje i postupci, kao sto je ovaj Đilasov politicki pamflet, stetni su za Srbiju", poručje SPS.

Izvor: Танјуг

SPSjedinstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva